Πικαντικα τραγανα δαχτυλιδια κρεμμυδιων με καπνιστη παπρικα και τυρι
ιδανικο ορεκτικο μεζεδακι για μπυριτσα με καλη παρεα.
Απολαυστε τα!!!!
25
Μερίδες: 10 κομμάτια
Εύκολο
Συστατικά
κρεμμυδι 2-3 μεγαλα κομμενα σε μετριες ροδελες
σοδα (ανθρακουχο νερο) 330 ml (σοδα με αρωμα λεμονιου η’χωρις το αρωμα)
φαρινα 190 γρ. κοσκινισμενη
μπέικιν παουντερ 1 κ.γλυκου
κίτρινα τυριά 100 γρ. σκληρο τριμμενο
παπρικα 2 κ.σουπας γεματες καπνιστη
σκορδο 1 κ.γλυκου σε σκονη
αλατι 2 κ.γλυκου
πιπερι
ελαιολαδο ή καλαμποκελαιο μισο μισο για το τηγανισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βαζουμε την σοδα σε μπολ και ριχνουμε ολα τα υπολοιπα υλικα εκτος του τυριου
ανακατευουμε καλα,
και τελος προσθετουμε το τυρι
αναδευοντας πολυ καλα μεχρι να εχουμε εναν ωραιο πηχτο χυλο.Τον βαζουμε στο ψυγειο να σταθει κανα μισαωρο
και ωστοσο καθαριζουμε και κοβουμε τα κρεμμυδια και τα χωριζουμε σε δαχτυλιδια.
Βαζουμε σε βαθυ τηγανι η'κατσαρολα το αναλογο λαδι να ζεσταθει πολυ πολυ καλα για να μην φυγει ο χυλος απο τα κρεμμυδια.
Βουταμε λιγα λιγα δαχτυλιδια στον χυλο
και με την βοηθεια πηρουνιου ριχνουμε λιγα λιγα στο καυτο λαδι να τηγανιστουν μεχρι να παρουν ροδοκοκκινο χρωμα και απο τις δυο μεριες.
Τα σερβιρουμε ζεστα φτιαχνοντας μια σως με γιαουρτι μαγιονεζα παπρικα καπνιστη και μπυριτσα παγωμενη.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπετσοφαι Παραδοσιακο Αλλιως
Σαγανακι Κανταιφι Διαφορετικο
Εξοχικο Κοτοπουλο στη Λαδοκολλα