ΚΡΕΑΤΙΚΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ

ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ!!!

Ενα φαγητο ολο νοστιμια..σκετο λουκουμακι!!! Δικο σας!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • μοσχαρι 1.500 γρ. (οσομπουκο)
    αλευρι Λιγο για ολες τις χρησεις
    ελαιολαδο 100 ml
    κρεμμυδι 1 ξερο ψιλοκομμενο
    σκορδο 2 σκ. ψιλοκομμενες
    πελτε ντοματας 1 κ.σουπας
    ντοματακια κονκασε 1 συσκευασια
    κοκκινο ξηρο κρασι 1 νεροποτηρο
    μπαχαρι 5-6 κοκους
    γαρυφαλλο 3 καρφακια
    κανελα 1 ξυλακι κανελας η’μισο κ.γλυκου τριμμενη
    δαφνη 2 φυλλα
    δεντρολιβανο 1 κλωναρι
    Αλατι
    πιπερι Φρεσκοτριμμενο
    νερο Ζεστο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε πολυ καλα το κρεας και το αφηνουμε να στεγνωσει εντελως απο υγρα επανω σε χαρτι κουζινας. Στην συνεχεια αλευρωνουμε πολυ καλα ενα ενα τα κομματια και τιναζουμε το περισσιο αλευρι απο πανω τους.
  2. Ζεσταινουμε πολυ καλα το λαδι σε φαρδια κατσαρολα και βαζουμε ενα ενα τα κομματια να σωταριστουν πολυ καλα απο ολες τις πλευρες να παρουν ενα σκουρο χρωμα.
  3. Στην συνεχεια προσθετουμε κρεμμυδι με σκορδο μεχρι να μαραθουν.
  4. Προσθετουμε το πελτε και με το κουταλι τον τριβουμε στον πατο της κατσαρολας.
  5. Σβηνουμε με το κρασι και περιμενουμε λιγο μεχρι να εξατμιστει το αλκοολ.
  6. Κατοπιν προσθετουμε τα τοματακια ολα τα μυρωδικα,
  7. λιγο ζεστο νερο οχι να σκεπαστει το κρεας λιγο πιο κατω.
  8. Κλεινουμε με το καπακι την κατσαρολα και σιγοβραζουμε το κρεας μεχρι να μαλακωσει και δεσει η σαλτσουλα του. Περιπου 1 1/2 ωρα.Τελος προσθετουμε το αλατι.
Σερβιρουμε με πουρε πατατας,ρυζι,πατατες τηγανιτες ακομα και με ζυμαρικα. Πασπαλιζουμε με φρεσκο ψιλοκομμενο μαιντανο και απολαμβανουμε ενα φαγητο ολο νοστιμια!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 25 Μαΐου 2017