ΓΛΥΚΑΠΑΓΩΤΑ

Γρηγορο Καιμάκι Παγωτό Χωρίς Παγωτομηχανή ΧΩΡΙΣ Ανακατέματα Χωρίς να Κρυσταλιάζει

Σπιτικό Παγωτό ΧΩΡΙΣ συνεχή ανακατέματα, ΧΩΡΙΣ να κρυσταλιάζει, με μόνο 4 Υλικά, πανεύκολο στην παρασκευή του και σε λίγα μόλις λεπτά έτοιμο για την κατάψυξη!!! Και το καλύτερο; Με Υπέροχη Θεική γεύση Πολίτικο καιμάκι, ή μαστίχα αν προτιμάτε.Δε θα σταματήσετε να το φτιάχνετε ολο το καλοκαίρι !!! Καλή Επιτυχία.

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • Κρεμα Γαλακτος παγωμενη με 35% λιπαρα 500 ml
    Ζαχαρουχο Γαλά παγωμενο 200 ml
    Μαστιχα Υποβρυχιο 250 γρ
    Γαλα Φρεσκο 80ml
    Γλυκο Κουταλιου Βυσσινο με το Σιροπι του (προαιρετικα) 425γρ.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ενα κατσαρολάκι και σε χαμηλή θερμοκρασία λιώνουμε την Μαστίχα υποβρύχιο μαζί με το φρέσκο Γάλα.Μόλις δούμε οτι το μίγμα μας έγινε ρευστό το βγάζουμε εκτός φωτιάς και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
  2. Στον Κάδο του μίξερ μας βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί για 4-5 λεπτά.
  3. Στην συνέχεια προσθέτουμε το παγωμένο ζαχαρούχο γάλα, την μαστίχα υποβρύχιο και με μια σπάτουλα αναδεύουμε το παγωτό μας απαλά απο κάτω προς τα πάνω.
  4. Προαιρετικά προσθέτουμε γλυκό κουταλιού βύσσινο και ανακατεύουμε.Αν δεν θέλουμε το βύσσινο, απλά βάζουμε το παγωτό ώς έχει σε ένα μπόλ.
  5. Παίρνουμε ένα μπόλ ρίχνουμε λίγο σιρόπι βύσσινο απο το γλυκό,
  6. προσθέτυουμε τη μισή ποσότητα παγωτού,
  7. ρίχνουμε λίγο σιροπάκι πάλι απο πάνω
  8. και τέτος προσθέτουμε το υπόλοιπο παγωτο
  9. και σιρόπι
  10. και με ένα πηρούνι ανακατεύουμε να κάνουμε διάφορα νερά μέσα στο παγωτό.
  11. Σκορπάμε λίγο βύσσινο στην επιφάνεια του παγωτού και το σκεπάζουμε και το τοποθετούμε στην κατάψυξη ιδανικά για μία νύχτα.
  12. Τέλος απολαμβάνουμε την υπέροχη μαστιχωτή γεύση καιμάκι με την βελούδινη υφή του Καλή Επιτυχία.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 28 Μαΐου 2022