ΠΑΓΩΤΑ

ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ-ΚΑΚΑΟ ΚΑΤΙ ΣΕ ΠΑΡΦΕ…

Νοστιμοτατο και γευστικοτατο σπιτικο παγωτο για ολη την οικογενεια!!! Τελικα ειπα να σας κερασω και να σας δροσισω με παγωτακι..την συνταγη μου την εδωσε η αδερφη μου η Αλεκα απο Λαμια..επεμενε να το φτιαξω,αλλα με τοσες δουλειες που χρονος για τετοια..τελικα ηρθε η ωρα του και να το αποτελεσμα... Βεβαια εσεις μπορειτε να βαλετε την δικη σας φαντασια και να προσθεσετε ο,τι θελετε.

svg120
Μερίδες: 2 λίτρα
Μέτριο

Συστατικά

  • γαλα 2 εβαπορε παγωμενα στην καταψυξη για 1 ωρα
    ζαχαρουχο γαλα 2 κρυα στην συντηρηση του ψυγειου
    γκαρνι ζαχαροπλαστικης 1 κουτι (2 φακελους)
    κακαο 7 κ.σουπας γεματες σκονη
    βανιλετα 2
    μπισκοτα 1 πακετο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
    σταγονες κουβερτουρα 2 φακελους
    λικερ βυσσινο η’κερασι οτι εχετε
    βυσσινο γλυκο
    αμύγδαλα καβουρντισμενα
    σοκολατα κουβερτουρα 200 γρ (αυτο το προσθεσα εγω)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε στο μιξερ τον 1 φακελο Γκαρνι μαζι με το εβαπορε και τα χτυπαμε για 5 λεπτα.
  2. Στην συνεχεια ριχνουμε την βανιλετα,
  3. με το ματι λιγο λικερ για να σπασει την μυρωδια του γαλατος
  4.  το ζαχαρουχο, και το χτυπαμε για 10 λεπτα επιπλεον σε δυνατη ταχυτητα.
  5. Κατοπιν παιρνουμε ενα ταπερ η'ειδικο μπολ για παγωτο,ριχνουμε το υλικο
  6. ριχνουμε τον 1 φακελο τις σταγονες κουβερτουρας,
  7. σπαμε με τα χερια μας το μισο πακετο μπισκοτα η'λιγοτερα αναλογα τι θελετε..
  8. ριχνουμε λιγο γλυκο βυσσινο
  9. μερικα καβουρντισμενα αμυγδαλα
  10. ,και με μια σπατουλα ανακατευουμε ελαφρα,κλεινουμε με το καπακι και το τοποθετουμε στην καταψυξη να παγωσει πολυ καλα, και ειναι ετοιμο να το απολαυσουμε..
  11. Με τον ιδιο τροπο ετοιμαζουμε και την γευση κακαο.. Αφου χτυπησουμε το Γκαρνι με το εβαπορε, για 5 λεπτα,ριχνουμε το λικερ,την βανιλετα,το κακαο
  12.  και λιωνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτουρα,
  13. την προσθετουμε και αυτη,ριχνουμε το ζαχαρουχο και χτυπαμε για 10 λεπτα επιπλεον.
  14. Το αδειαζουμε σε ταπερ και ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα που βαλαμε και  στην βανιλια.
  15. Ελπιζω και ευχομαι να σας αρεσει!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 2 Αυγούστου 2011