ΘΑΛΑΣΣΙΝΑΣΑΛΤΣΕΣ/ΣΩΣ

ΠΑΛΑΜΙΔΑ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΜΕ ΣΩΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ

Ωραιοτατη φρεσκια παλαμιδα σκορδατη με σως στα καρβουνα,πλουσια σε Ω3 λιπαρα, ευκολη στο καθαρισμα αφου δεν εχει λεπια,φθηνη,χορταστικη και χωρις πολλα κοκαλα. Δοκιμαστε την!!!

svg35
Μερίδες: 2 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • παλαμιδες 2 2.800 γρ.
    σκορδο
    θυμαρι
    αλατι
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ
    ελαιολαδο 1 κρασοποτηρο
    χυμό λεμόνι 1 1/2 λεμονια
    μαγιονεζα 2 κ.σουπας
    μουστάρδα 1 κ.σουπας
    σκορδο 3 σκ.ψιλοκομμενες
    αλατι
    μαιντανο ψιλοκομμενο(προαιρετικα)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Με κοφτερo μαχαιρι ανοιγουμε την κοιλια της αφαιρουμε εντοσθια και τις πλενουμε καλα.
  2. Χαραζουμε με εγκοπες στα πλαινα της
  3.  και μπιγουμε απο 1 σκελιδα σκορδο(και απο τις 2 πλευρες της.οσες εγοπες κανουμε τοσα σκορδα θα βαλουμε.
  4. Με πινελο τις αλειφουμε με ελαιολαδο, τις αλατιζουμε,στην κοιλια,εξωτερικα και στις εγκοπες,ριχνουμε και το θυμαρι στα ιδια σημεια οπου ριξαμε και το αλατι.
  5. Αναβουμε τα καρβουνα καλα,λαδωνουμε την σχαρα και απλωνουμε τις παλαμιδες να ψηθουν.
  6. Στο μουλτι η'σε σεικερ ριχνουμε το ελαιολαδο,την μαγιονεζα,τη μουσταρδα,το λεμονι,το σκορδο,το αλατι
  7.  τα χτυπαμε καλα μεχρι να εχουμε μια πηχτη σως.
  8. Αφου ψηθουν τα ψαρια,τα ανοιγουμε και περιχυνουμε την σαλτσα μας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 12 Ιουνίου 2013