Ελαφρυ,δροσερο γλυκο με διακριτικο αρωμα μαστιχας και ζελε με κομματια βυσσινου.
Ιδανικο για ολες τις εποχες, και γιατι οχι και μετα το Πασχαλινο τραπεζι.(?)
Απολαυστε την!!!
Μερίδες: 5
Πολύ εύκολο
Συστατικά
κρεμα γαλακτος 400 ml
γαλα 67 ml φρεσκο
ζαχαρη 4 κ.σουπας
νερο 5 γρ.ζελατινη σε σκονη διαλυμενη σε 3-4 κ.σουπας
μαστιχα 2/4 κ.γλυκου σε σκονη
βανιλια 1 καψουλα
ζελε βυσσινο 400 γρ.τα 200 γρ.για την κρεμα και τα υπολοιπα 200 για την διακοσμηση εναλλακτικα μπορειτε να βαλετε γλυκο βυσσινο του κουταλιου,αλλα στην γεμιση χωρις το σιροπι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μπολ βαζουμε την ζελατινη με το νερο ανακατευουμε να διαλυθει και το αφηνουμε να φουσκωσει.
Σε κατσαρολιτσα βαζουμε το γαλα,την κρεμα γαλακτος,την ζαχαρη,την μαστιχα την βανιλια ανακατευουμε να διαλυθουν
και τα αφηνουμε να ερθουν σε σημειο βρασμου.
Τοτε προσθετουμε την φουσκωμενη ζελατινη και ανακατευουμε πολυ καλα να διαλυθει εντελως
αφαιρουμε απο την φωτια και προσθετουμε το βυσσινο.
Ανακατευουμε πολυ καλα
και μοιραζουμε το μιγμα σε ατομικα μπολ.
Αφηνουμε εκτος ψυγειου να κρυωσουν εντελως και μετα τα τοποθετουμε στο ψυγειο να παγωσουν.
Οταν θελουμε να τα σερβιρουμε τα ακουμπαμε για ελαχιστα δευτερολεπτα σε ζεστο νερο και τα αναποδογυριζουμε σε πιατα και γαρνιρουμε με ζελε βυσσινο η΄γλυκο κουταλιου βυσσινο.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα