ΛΑΧΑΝΙΚΑΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΠΑΝΤΖΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ !!!

Παντζαροκεφτεδες...ενα πεντανοστιμο νηστισιμο ορεκτικο με υπεροχη γευση και αρωμα... Δοκιμαστε τους!!!

svg35
Μερίδες: 12 κομματια
Μέτριο

Συστατικά

  • παντζαρια 300 γρ. βρασμενα (καθαρο βαρος)και τριμμενα
    παξιμαδια 100 γρ, μουλιασμενα
    κρεμμυδια 3 φρεσκα ολοκληρα ψιλοκομμενα
    κρεμμυδι 1 μικρο ξερο ψιλοκομμενο στο μουλτι
    σκορδο 2 σκ. ψιλοκομμενες
    μαιντανο 3 κ.σουπας ψιλοκομμενο
    δυοσμο 1 κ.σουπας φρεσκο
    καρυδια 100 γρ. ψιλοκομμενο στο μουλτι
    ξυδι 2 κ.σουπας
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο
    αλευρι για το τηγανισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε λεκανη βαζουμε τα  βρασμενα παντζαρια οπου τα εχουμε τριψει στο χοντρο μερος του τριφτη,
  2. τα μουλιασμενα παξιμαδια οπου τα εχουμε στιψει πολυ καλα με τα χερια μας,και ολα τα υπολοιπα υλικα,αλατι πιπερι λιγο ελαιολαδο
  3.  και τα ζυμωνουμε πολυ καλα μεχρι να ενωθουν καλα τα υλικα μας. Βαζουμε το μειγμα στο ψυγειο για μια ωρα να σφιξει.
  4. Κατοπιν βαζουμε ελαιολαδο στο τηγανι να ζεσταθει,πλαθουμε σε στρογγυλο σχημα τους κεφτεδες τους αλευρωνουμε πολυ καλα,
  5. τιναζουμε το περιττο αλευρι και τους τηγανιζουμε σε δυνατη φωτια να παρουν το χρωματακι τους,
  6. και τους βαζουμε σε πιατελα με απορροφητικο χαρτι να φυγουν τα περιττα λαδια
  7. και σερβιρουμε..τρωγονται ευχαριστα και κρυοι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 9 Μαρτίου 2014