

- 35 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
- 12 κομματια Μερίδες
- 3 Βαθμός Δυσκολίας
Συνταγής
Εκτύπωση
ΠΑΝΤΖΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ !!!
Παντζαροκεφτεδες...ενα πεντανοστιμο νηστισιμο ορεκτικο
με υπεροχη γευση και αρωμα...
Δοκιμαστε τους!!!
Συστατικά
- παντζαρια - 300 γρ. βρασμενα (καθαρο βαρος)και τριμμενα
- παξιμαδια - 100 γρ, μουλιασμενα
- κρεμμυδια - 3 φρεσκα ολοκληρα ψιλοκομμενα
- κρεμμυδι - 1 μικρο ξερο ψιλοκομμενο στο μουλτι
- σκορδο - 2 σκ. ψιλοκομμενες
- μαιντανο - 3 κ.σουπας ψιλοκομμενο
- δυοσμο - 1 κ.σουπας φρεσκο
- καρυδια - 100 γρ. ψιλοκομμενο στο μουλτι
- ξυδι - 2 κ.σουπας
- αλατι
- πιπερι
- ελαιολαδο
- αλευρι - για το τηγανισμα
Εκτέλεση
- Σε λεκανη βαζουμε τα βρασμενα παντζαρια οπου τα εχουμε τριψει στο χοντρο μερος του τριφτη,
- τα μουλιασμενα παξιμαδια οπου τα εχουμε στιψει πολυ καλα με τα χερια μας,και ολα τα υπολοιπα υλικα,αλατι πιπερι λιγο ελαιολαδο
- και τα ζυμωνουμε πολυ καλα μεχρι να ενωθουν καλα τα υλικα μας.
Βαζουμε το μειγμα στο ψυγειο για μια ωρα να σφιξει. - Κατοπιν βαζουμε ελαιολαδο στο τηγανι να ζεσταθει,πλαθουμε σε στρογγυλο σχημα τους κεφτεδες τους αλευρωνουμε πολυ καλα,
- τιναζουμε το περιττο αλευρι και τους τηγανιζουμε σε δυνατη φωτια να παρουν το χρωματακι τους,
- και τους βαζουμε σε πιατελα με απορροφητικο χαρτι να φυγουν τα περιττα λαδια
- και σερβιρουμε..τρωγονται ευχαριστα και κρυοι.
ΤΙP:Αν τους τηγανισουμε σε μετρια φωτια θα τραβηξουν πολυ λαδι και θα μας διαλυθουν.