Αγαπημένο παραδοσιακό καταίφι με καρύδι,αμύγδαλο άρωμα κανέλας και γαλύφαλλου με σιρόπι και γλύκα όσο πρέπει.Ιδανικό για ολες τις περιστασεις και τις εορτες των χριστουγεννων. Απολαυστε το!!!
Βαζουμε σε κατσαρολα την ζαχαρη με το νερο και ανακατευουμε σε δυνατη φωτια μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
Μολις αρχισει να αχνιζει προσθετουμε την γλυκοζη,την λεμονοκουπα
και αφηνουμε το σιροπι να παρει βραση.
Απο την ωρα που αρχιζει να κοχλαζει κραταμε 5-6 λεπτα,προσθετουμε τις βανιλιες και αφαιρουμε το σιροπι απο την φωτια και το αφηνουμε κατα μερος να κρυωσει.
Σε μπολ εχουμε βαλει ολα τα υλικα για την γεμιση
και τα ανακατευουμε.
Εχουμε ξανοιξει πολυ καλα το φυλλο καταιφι με τα χερια μας.
Για ομοιομορφα κομματια παιρνουμε διπλα μας την ζυγαρια μας και ζυγιζουμε για καθε καταιφι απο 25 γρ.φυλλο.
Σκεπαζουμε το φυλλο με βρεγμενη πετσετα να μην ξεραινεται το φυλλο μας,οσο ετοιμαζουμε τα υπολοιπα.
Παιρνουμε λοιπον 25 γρ.φυλλο και το στρωνουμε σαν διαδρομακι στο τραπεζι μας.Με ενα κ.σουπας βαζουμε απο μια κουταλια γεμιση στην αρχη του φυλλου μας αφηνοντας ενα μικρο περιθωριο
και τυλιγουμε αναλαφρα σε ρολο βαζοντας με τα δαχτυλα μας τα πλαινα τους προς τα μεσα.
Εχουμε βουτυρωσει πολυ καλα ταψι Νο34 επι 26 εκ.και τοποθετουμε πολυ κοντα μεταξυ τους τα κομματια.
Αφου τυλιξουμε ολα τα κομματια βαζουμε στην φωτια το βουτυρο να ζεσταθει και ριχνουμε σε καθε κομματι ενα προς ενα βουτυρο.
Αφου τα βουτυρωσουμε καλα
τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175 βαθμους στον αερα για 35-40 λεπτα και αναλογα το φουρνο μας
μεχρι να παρουν στην επιφανεια τους ενα χρυσοκιτρινο χρωμα.
Μολις τα βγαλουμε απο το φουρνο τα σιροπιαζουμε προσεχτικα ενα ενα και αφηνουμε το καταιφι να πιει με την ησυχια του το σιροπι.









ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ