ΓΛΥΚΑΖΥΜΕΣΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΠΑΣΤΑ ΦΛΟΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ!!!

Αγαπημενη ταρτα μικρων και μεγαλων.. η συγκεκριμενη αν και νηστισιμη ειναι φανταστικη σε γευση και αρωμα που κανεις δεν θα καταλαβει οτι ειναι νηστισιμη.

svg70
Μερίδες: 10 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • Βουτυρο φυτικο με ελαιολαδο 250 γρ.
    ζαχαρη αχνη 60 γρ.
    μπεικιν παουντερ 2 κ.γλ.
    βανιλια 2 καψουλακια
    κανελα 1/2 κ.γλ.
    νερό 40 ml
    αλατι 1/2 κ.γλ.
    αλεύρι για ολες τις χρησεις 500 γρ.
    μαρμελαδα φραουλα η΄της αρεσκειας σας 500 γρ.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την άχνη, τη μαργαρίνη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το νερό
  2.  και χτυπάμε με το «φτερό» (εξάρτημα)
  3.  μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη.
  4. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να ξεκουραστεί.
  5.  Έπειτα τη χωρίζουμε, παίρνουμε τα 2/3 της 
  6. και φτιάχνουμε μία μπάλα. Τη βάζoυμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ.
  7. Στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο σε ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκ. κι απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα.
  8.  Με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε κορδονάκια. Τα βάζουμε πάνω στη μαρμελάδα σταυρωτά.
  9. Ψήνουμε την ταρτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Βγάζουμε  την ταρτα και την αφήνουμε να κρυώσει πριν την σερβίρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 15 Νοεμβρίου 2011