ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΠΕΝΕΣ

svg90
Μερίδες: 6 -7άτομα
Εύκολο

Συστατικά

  • Πένες ζυμαρικά 500 γρ.
    κιμα μοσχαρισιο 1 κιλο
    κρεμμυδι ξερό 1 μεγαλο
    σκορδο 3 σκελιδες
    ντοματακια κονκασε 1 συσκευασια
    Ελαιολαδο 50 ml
    Αλατι
    Πιπερι φρεσκοτριμμενο
    Ζαχαρη-μπαχαρι απο 1/2 κ.γλυκου το καθενα
    κανελα 1 κ.γλυκου
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
    γαλα φρεσκο 1 λιτρο
    γαλα εβαπορε 1 κουτι
    βουτυρο αγελαδος 1 κ.σουπας
    αβγα χτυπημενα 2 τεμ.
    κορν φλαουρ 12 κ.σουπας κοφτες
    αλατι
    πιπερι
    μοσχοκαρυδο 1 κ.γλυκου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε σε μια κατσαρολιτσα λιγο λαδι,και σωταρουμε το ψιλοκομμενο
  2. κρεμμυδι και σκορδο,
  3.  
  4. στη συνεχεια τον κιμα μεχρι να αλλαξει το χρωμα του.
  5.  
  6. ριχνουμε τα ντοματακια,ολα τα μυρωδικα,μοσχοκαρυδο,κανελα,αλατι πιπερι
  7. λιγο νερακι και το αφηνουμε να σιγοβρασει.
  8.  
  9.  
  10. Σε αλλη κατσαρολα βαζουμε να βρασει αλατισμενο νερο,και ριχνουμε τις
  11. πενες.
  12.  
  13.  
  14. Αφου βρασουν τις σουρωνουμε.
  15.  
  16. Λαδωνουμε ενα ταψι Νο 37 επι 27
  17.  
  18.  και ριχνουμε τις μισες πενες, (εαν θελουμε για περισσοτερη νοστιμια ανακατευουμε τον κιμα με τις πενες και εχουμε μια στρωση και απο πανω την μπεσαμελ )απο πανω τους ριχνουμε οτι τυρι
  19. κιτρινο εχουμε τριμμενο
  20.  
  21. .Στη συνεχεια αφου εχει γινει ο κιμας τον ριχνουμε και αυτον 
  22. με προσοχη να καλυψουμε ολη την επιφανεια,ριχνουμε παλι τριμμενα τυρια,
  23.  
  24. απο πανω τις υπολοιπες πενες παλι τυρια τριμμενα
  25.  
  26. και τελος ετοιμαζουμε
  27. την μπεσαμελ.Σε μια κατσαρολιτσα βαζουμε το 1 λιτρο γαλα να ζεσταθει μαζι με το βουτυρο και το μισο κουτι εβαπορε
  28. λιγο,μεχρι να αχνισει δηλαδη, βαζουμε σε μπολ το  υπολοιπο γαλα εβαπορε και
  29. διαλυουμε 12 κ.της σουπας κορν φλαουρ και το ριχνουμε και αυτο και ανακατευουμε 
  30. συνεχως σε χαμηλη φωτια μεχρι να πηξει
  31.  
  32.  
  33. .οταν πηξει,το κατεβαζουμε 
  34. απο τη φωτια και ριχνουμε τα χτυπημενα αυγα,
  35.  
  36. αλατι πιπερι μοσχοκαρυδο
  37. τα ανακατευουμε 
  38. και την στρωνουμε επανω στο φαγητο μας.ριχνουμε τριμμενα τυρια,κι αν θελετε
  39. και τριμμενη γαλετα.το βαζουμε στον φουρνο μας να ψηθει στον αερα  στους 180 βαθμους για 30-35 λεπτα.
  40.  
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 4 Σεπτεμβρίου 2010