ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΤΗΣ ΜΠΟΥΚΙΑΣ!!!

Ναι το παστιτσιο εγινε ολοστρογγυλη τραγανη μπουκια και θα ξετρελανει μικρους και μεγαλους. Ιδανικες μπουκιτσες και για το καθημερινο τραπεζι,τον μπουφε,παρτυ γενεθλιων, εορταστικα τραπεζια. Απολαυστε τις!!!

Μερίδες: 30 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • μακαρονια 230 γρ.κοφτο βρασμενο al dente
    φρυγανια τριμμενη 5 κ.σουπας
    γκουντα 50 γρ.τυρι τριμμενο
    κιμα μοσχαρισιο 300 γρ.
    κρεμμυδι 1 ξερο τριμμενο
    σκορδο 2 σκ. λιωμενες
    πελτε ντοματας 1 κ.σουπας
    κοκκινο κρασι 50 ml
    ελαιολαδο
    κανελα Λιγη τριμμενη
    μπαχαρι 1 πρεζα τριμμενο
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    ζαχαρη 1 πρεζα
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
    βουτυρο 50 γρ.
    αλευρι 2 κ.σουπας γεματες γεματες
    γαλα 250 ml
    γκουντα 200 γρ.τυρι τριμμενο
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    μοσχοκαρυδο
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
    αλευρι
    αβγα 2 χτυπημενα
    φρυγανια τριμμενη
    καλαμποκελαιο για το τηγανισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Εχουμε βρασει τα ζυμαρικα μας τα εχουμε σουρωσει και τα εχουμε σε λεκανη σε μια ακρη να περιμενουν.
  2. Βαζουμε λιγο ελαιολαδο σε κατσαρολιτσα να ζεσταθει και σωταρουμε τον κιμα
  3. μεχρι να αλλαξει χρωμα.
  4. Στην συνεχεια προσθετουμε το κρεμμυδι με το σκορδο και τα σωταρουμε ολα μαζι.
  5. Σβηνουμε με το κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ
  6. και προσθετουμε την παστα.
  7. Ανακατευουμε καλα,προσθετουμε ολα τα μυρωδικα μας,
  8. και σε μετρια φωτια το αφηνουμε για ενα δεκαλεπτο με τεταρτο το πολυ να βρασει μεχρι να ειναι εντελως στεγος απο υγρα,και αφαιρουμε απο την φωτια και αφηνουμε να κρυωσει.
  9. Σε αλλη κατσαρολιτσα βαζουμε το βουτυρο να λιωσει,
  10. προσθετουμε το αλευρι
  11.  και ανακατευουμε καλα να ψηθει λιγο το αλευρι μας.
  12. Προσθετουμε το γαλα
  13.  και ανακατευουμε μεχρι να δεσει η μπεσαμελ.
  14. Αφαιρουμε απο την φωτια,προσθετουμε το τυρι,αλατι,πιπερι,μοσχοκαρυδο
  15.  και ανακατευουμε να ομογενοποιηθει η μπεσαμελ μας.
  16. Τωρα ριχνουμε τον κιμα επανω στα ζυμαρικα,
  17. ανακατευουμε
  18.  προσθετουμε την μπεσαμελ,
  19. την τριμμενη φρυγανια και το τυρι.
  20. Ανακατευουμε παρα πολυ καλα σκεπαζουμε με σελοφαν το υλικο μας και το αφηνουμε στην συντηρηση του ψυγειου μας για μια ωρα.
  21. Με κουταλι σουπας η'κουταλι του παγωτου για στρογγυλο σχημα παιρνουμε κουταλια κουταλια,την περναμε πρωτα απο το αλευρι,
  22. μετα στο αυγο
  23.  και τελος απο την φρυγανια.Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν.
  24. Εχουμε ζεστανει καλα μπολικο καλαμποκελαιο στην φριτεζα μας,η'σε κατσαρολα και ριχνουμε στο διχτυ της φριτεζας λιγες λιγες μπουκιτσες και τις τηγανιζουμε για εναμιση λεπτο  μεχρι να παρουν χρωμα απο ολες τις μεριες.
  25. Τις στραγγιζουμε καλα απο το λαδι
  26. τις βγαζουμε σε πιατελα και σερβιρουμε με σαλατα εποχης.
  27. Τρωγονται ευχαριστα το ιδιο και κρυες.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 16 Σεπτεμβρίου 2015