ΜΠΟΥΦΕΣΟΡΕΚΤΙΚΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ!!!

Υπεροχες,μυρωδατες,πεντανοστιμες πατατες φουρνου με υλικα που δενουν απολυτα μεταξυ τους για να συνοδεψουν απιστευτα ψητα κρεατικα αλλα και για κυριως γευμα με πρασινη σαλατα. Δικες σας!!!

Συστατικά

  • πατατες 6 μεγαλουτσικες ελαφρα βρασμενες και κομμενες σε τεταρτα
    κρεμμυδι 1 ξερο ψιλοκομμενο
    πιπερια 1 πρασινη ψιλοκομμενη
    μπεικον 300 γρ. κομμενο σε μετρια κομματια
    μοτσαρελα 250 γρ.φρεσκια κομμενη σε κομματακια
    τοματινια 150 γρ.μινι κομμενα στα δυο
    κρεμα γαλακτος 200 γρ.
    γκουντα 200 γρ.τριμμενο τυρι
    βασιλικο Λιγα φυλλα φρεσκο ψιλοκομμενο
    Αλατι
    πιπερι Φρεσκοτριμμενο
    Ριγανη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε αντικολλητικο τηγανι που εχει καψει καλα βαζουμε το μπεικον και το ψηνουμε μεχρι να παρει ελαφρυ χρωμα και βγαλει λιγο απο το λιπος του.
  2. Τοτε προσθετουμε κρεμμυδι,πιπερια και τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να μαραθουν ελαφρα.
  3. Στη συνεχεια προσθετουμε τα τοματινια σωταροντας τα ολα μαζι,
  4. μεχρι να μαραθουν και αυτα ελαφρως.
  5. Προσθετουμε τον βασιλικο,πιπερι ανακατευουμε και αφαιρουμε απο την φωτια.
  6. Προσθετουμε την μοτσαρελα και ανακατευουμε.
  7. Σε πυρεξ εχουμε στρωσει τις μισοβρασμενες και κομμενες πατατες και ριχνουμε τα υλικα μας απο το τηγανι.
  8. Προσθετουμε αλατι ριγανη και τα ανακατευουμε ολα μαζι.
  9. Ριχνουμε σε ολη την επιφανεια την κρεμα γαλακτος
  10. και πασπαλιζουμε με το τριμμενο τυρι.
  11. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 βαθμους για 40-45 λεπτα μεχρι να ψηθουν οι πατατες και δημιουργηθει μια πολυ ωραια κρουστα στην επιφανεια
  12.  και κατοπιν σερβιρουμε!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 26 Σεπτεμβρίου 2017