Μαμαδιστικο,πεντανοστιμο,μελωμενο,μυρωδατο φαγητο
που σιγουρα θα γινει ενα απο τα αγαπημενα σας πιατα.
Απολαυστε το!!!
Πολύ εύκολο
Συστατικά
κιμάς κοτόπουλο 500 γρ.
πατατες 6 αρκετα μεγαλες χοντροκομμενες σε κυδωνατες φετες
κρεμμυδι 1 μεγαλο ξερο τριμμενο
πιπερια 1 πράσινη κομμενη ροδελες
σκορδο 1 σκελιδα ψιλοκομμενη
λευκο κρασι 150 ml ξηρο
ντοματακια κονκασε 1 συσκευασια
κανελα 1 ξυλο
μπαχαρι 6 κοκους
δαφνη 2 φυλλα
αλατι
πιπερι φρεσκοτριμμένο
ελαιολαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ξεκιναμε πρωτα με τις πατατες,καθαριζουμε πλενουμε και κοβουμε τις πατατες
σε ταψι.Τις λαδωνουμε ελαφρα με ενα απαλο μασαζ να παει παντου το λαδι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να παρουν
ενα ελαφρυ χρωμα.
Ζεσταινουμε σε φαρδια κατσαρολα το ελαιολαδο και προσθετουμε
κρεμμυδι,σκορδο, πιπερια και τα σωταρουμε ελαχιστα.
Συμπληρωνουμε μεσα τον κιμα και τα σωταρουμε ολα μαζι
μεχρι να αλλαξει
χρωμα ο κιμας.Σβηνουμε με το κρασι.
Αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ και προσθετουμε τα ψιλοκομμενα τοματακια.
Τα μυρωδικα,κανελα,μπαχαρι,δαφνη,πιπερι.
Προσθετουμε βραστο νερο ισα να σκεπαζει το φαγητο
κλεινουμε την κατσαρολα
και σιγοβραζουμε σε μετρια θερμοκρασια μεχρι να μαγειρευτει ο κιμας.
Τοτε προσθετουμε τις πατατες μαζι με το αναλογο αλατι και αφηνουμε να βρασουν
ολα μαζι,οχι για πολυ αφου οι πατατες μας ειναι ηδη ψημενες
αλλα μεχρι να δουμε
οτι η σαλτσα μας εχει δεσει,και το φαγητο μας εχει μελωσει.
Σερβιρουμε το φαγητο με φετουλα απο πανω του ταιριαζει απολυτα και πρασινη σαλατα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ
Πουρες Πατατας Της Γιαγιας
ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ ΚΙΜΑ