

Συνταγής
Εκτύπωση
ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ!!!
Μαμαδιστικο,πεντανοστιμο,μελωμενο,μυρωδατο φαγητο
που σιγουρα θα γινει ενα απο τα αγαπημενα σας πιατα.
Απολαυστε το!!!
Συστατικά
- κιμάς κοτόπουλο - 500 γρ.
- πατατες - 6 αρκετα μεγαλες χοντροκομμενες σε κυδωνατες φετες
- κρεμμυδι - 1 μεγαλο ξερο τριμμενο
- πιπερια - 1 πράσινη κομμενη ροδελες
- σκορδο - 1 σκελιδα ψιλοκομμενη
- λευκο κρασι - 150 ml ξηρο
- ντοματακια κονκασε - 1 συσκευασια
- κανελα - 1 ξυλο
- μπαχαρι - 6 κοκους
- δαφνη - 2 φυλλα
- αλατι
- πιπερι - φρεσκοτριμμένο
- ελαιολαδο
Εκτέλεση
Ξεκιναμε πρωτα με τις πατατες,καθαριζουμε πλενουμε και κοβουμε τις πατατες
σε ταψι.Τις λαδωνουμε ελαφρα με ενα απαλο μασαζ να παει παντου το λαδι.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να παρουν
ενα ελαφρυ χρωμα.Ζεσταινουμε σε φαρδια κατσαρολα το ελαιολαδο και προσθετουμε
κρεμμυδι,σκορδο, πιπερια και τα σωταρουμε ελαχιστα.Συμπληρωνουμε μεσα τον κιμα και τα σωταρουμε ολα μαζι
μεχρι να αλλαξει
χρωμα ο κιμας.Σβηνουμε με το κρασι.Αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ και προσθετουμε τα ψιλοκομμενα τοματακια.
Τα μυρωδικα,κανελα,μπαχαρι,δαφνη,πιπερι.Προσθετουμε βραστο νερο ισα να σκεπαζει το φαγητο
κλεινουμε την κατσαρολα
και σιγοβραζουμε σε μετρια θερμοκρασια μεχρι να μαγειρευτει ο κιμας.
Τοτε προσθετουμε τις πατατες μαζι με το αναλογο αλατι και αφηνουμε να βρασουν
ολα μαζι,οχι για πολυ αφου οι πατατες μας ειναι ηδη ψημενεςαλλα μεχρι να δουμε
οτι η σαλτσα μας εχει δεσει,και το φαγητο μας εχει μελωσει.- Σερβιρουμε το φαγητο με φετουλα απο πανω του ταιριαζει απολυτα και πρασινη σαλατα.