ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΠΕΙΚΟΝ!!!
Ενα υπεροχο πιατο που θα ξετρελανει μικρους και μεγαλους!!!
Δοκιμαστε το!!!
Συστατικά
πατατες 5 μεγαλες κομμενες μπαστουνακι
μπεικον 8 φετες ψιλοκομμενο
κρεμα γαλακτος 120 ml
ροκφορ 65 γρ. τριμμενο
φετα 70 γρ. τριμμενη
μοτσαρελα 100 γρ. τριμμενη
τυρι κρεμα 110 γρ.
αλατι
mix πιπεριων φρεσκοτριμμένο
παπρικα καπνιστη
ελαιολαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Καθαριζουμε και κοβουμε σε μπαστουνακια οσο γινεται ομοιομορφα τις πατατες μας σε μια λεκανη.
Ριχνουμε μπολικο ελαιολαδο (αν θελουμε τις αλατιζουμε,διαφορετικα οταν ψηθουν)και τις ανακατευουμε με τα χερια μας να λαδωθουν ολες πολυ καλα.
Στο μεγαλο ταψι του φουρνου μας στρωνουμε αντικολλητικη λαδοκολλα,την ραντιζουμε με ελαιολαδο και στρωνουμε τις πατατες ετσι ωστε να ακουμπανε ολες στο χαρτι και οχι η μια πατατα πανω στην αλλη.
Ψηνουμε τις πατατες σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στον αερα μεχρι να παρουν το χρυσοκιτρινο ξεροψημενο χρωμα οπως αν τις τηγανιζαμε.'
Σε αντικολλητικο τηγανι ψηνουμε το ψιλοκομμενο μπεικον
μεχρι να ξεροψηθει.
Σε κατσαρολιτσα ριχνουμε την κρεμα γαλακτος να ζεσταθει,προσθετουμε ολα τα τυρια
και ανακατευουμε μεχρι να δεσει η σαλτσα μας.Προσθετουμε και το πιπερακι.
Σερβιρουμε τις πατατες με την κρεμα τυριων απο πανω το ξεροψημενο μπεικον και την καπνιστη παπρικα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπετσοφαι Παραδοσιακο Αλλιως
Σαγανακι Κανταιφι Διαφορετικο
ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΤΡΑΓΑΝΕΣ