ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΡΑΣΤΕΣ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ!!

ΑΠΛΟ ΜΑ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ ΠΙΑΤΟ!!!

svg60
Μερίδες: 4 άτομα
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • φέτα 300 γρ.
    μυζηθρα 100 γρ. ξηρή
    βούτυρο 4-5 κουταλιές της σούπας λιωμένο
    πατατες 1 κιλό
    σκόρδο 4 σκελίδες ψιλοκομμένες
    γιαουρτι 100 ml στραγγιστό (εγω εβαλα λιγο παραπανω)
    κρεμμυδάκια 2 φρέσκα ψιλοκομμένα (δεν ειχα και εβαλα 1 μετριο ξερο ψιλοκομμενο κρεμμυδι)
    αλάτι
    πιπέρι φρεσκοτριμμένο για πασπάλισμα
    μαϊντανό για το πασπάλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε 40' σε αλατισμένο νερό μαζί με τις φλούδες τους (με αυτό τον τρόπο διατηρούν τη "γήινη" γεύση τους).  Κατόπιν τις βγάζετε από το νερό και τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο.
  2.  Τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τις ρίχνετε σε βαθιά πυρίμαχα μπολ .Εγω τα εβαλα σε ενα μικρο ταψακι.
  3.  Τρίβετε τη μυζήθρα σε λεπτό τρίφτη, κομματιάζετε τη φέτα και σκορπίζετε τα τυριά στο μπολ.
  4. . Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια 4'-5', μέχρι ν' αρχίσουν να ροδίζουν.
  5. . Απλώνετε το γιαούρτι στις πατάτες και στα τυριά
  6.  και περιχύνετε με το μείγμα βουτύρου καυτό, ανακατεύοντας καλά.
  7. . Βάζετε το φαγητό στο γκριλ 2', μέχρι να λιώσει το τυρί.(εγω το αφησα λιγο παραπανω στο γκριλ) Πασπαλίζετε με μαϊντανό και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 17 Αυγούστου 2011