ΖΥΜΕΣ

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΚΑΛΤΣΟΝΕ ΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΓΙΚΗ ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ

Δημιουργηστε με την συγκλονιστικη,αφρατη,γρηγορη ζυμη...πιτσες,πεινιρλι,καλτσονε και οτι αλλο θελετε και γεμιστε τις δημιουργιες σας με οτι τραβαει η ορεξη και η φαντασια σας.Δοκιμαστε τις φανταστικες,συγκλονιστικες καλτσονε πατατοπιτες και θα ενθουσιαστειτε!!!!!

svg120
Μερίδες: 7
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
    Αλευρι για ολες τις χρησεις 1.200 γρ.
    Νερο χλιαρο 330 ml
    Seven up 1 κουτακι 33ο ml η' 1 κουτακι ανθρακουχο νερο σοδα με 2 κ.γλυκου ζαχαρη
    Μαγια ξερη 1 φακελακι
    Αλατι 1 κ.γλυκου
    Ελαιολαδο 300 ml
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
    Πατατες βρασμενες 500 γρ.
    Γαλα χλιαρο 150 ml
    Γκουντα τυρι τριμμενο 150 γρ.
    Βουτυρο 50 γρ.
    Αλατι
    Πιπερι φρεσκοτριμμενο
    Μοσχοκαρυδο τριμμενο 2 τσιμπιες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Εχουμε βρασει και στραγγιξει τις πατατες απο τα νερα και τις λιωνουμε οσο ειναι ακομα καυτες.
  2. Προσθετουμε το χλιαρο γαλα με το βουτυρο και ανακατευουμε πολυ καλα.
  3. Στην συνεχεια προσθετουμε το τριμμενο τυρι ανακατευοντας
  4. Και τελος αλατι,πιπερι μοσχοκαρυδο ανακατευουμε
  5. και αφηνουμε στην ακρη την γεμιση να κρυωσει εντελως.
  6. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τη sprite, το χλιαρό νερό και μετά την ξερή μαγιά.
  7. Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε λίγο αλεύρι και μετά το αλάτι.
  8. Αρχίζουμε να πλάθουμε τη ζύμη μας ρίχνοντας εναλλάξ αλεύρι και λάδι
  9. έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη.
  10. Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για μισή ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, και είναι έτοιμη.Παίρνουμε ενα μερος ζυμης αλευρωνουμε ελαφρά τον πάγκο μας
  11. και ανοίγουμε με πλαστη ενα μικρό φύλλο βαζουμε μια γενναιόδωρη κουταλιά γέμιση
  12. διπλώνουμε και κλείνουμε την γέμιση πιεζοντας με τα δαχτυλα την ζύμη
  13. και διπλώνουμε την υπόλοιπη ζυμη προς τα μέσα σχηματίζοντας κόθρο.
  14. Βάζουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα του φούρνου μας,τοποθετουμε τις πιτες μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα
  15. μέχρι να πάρουν ενα ροδοκόκκινο χρώμα.
Μπορούμε να φτιάξουμε την ζύμη μας να την τυλίξουμε σε μεμβράνη και να την καταψύξουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 21 Μαρτίου 2020