ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΕΙΟ ΚΙΜΑ!!!
Απο τα καλυτερα και πεντανοστιμα μπιφτεκια στα καρβουνα με προβειο και χοιρινο κιμα.
Τα απλα μυρωδικα ερχονται και δινουν το απολυτο γευστικο αποτελεσμα.
Η σως γιαουρτιου με τα τυρια απογειωνουν εντελως την γευση τους.
Απολαυστε τα!!!
Μερίδες: 7 κομμάτια
Πολύ εύκολο
Συστατικά
κιμας χοιρινος 300 γρ. απο μπουτι
κιμας προβειο 300 γρ. απο μπουτι
κρεμμυδι 1 ξερο τριμμενο
δυοσμο 1 κ.σουπας φρεσκο ψιλοκομμενο
μαιντανο 1 κ.σουπας ψιλοκομμενο
ψωμι Την ψιχα απο 2 φετες μουλιασμενες σε γαλα και καλα στυμμενες
αλατι
πιπερι φρεσκοτριμμένο
ριγανη
μοσχοκαρυδο 1 πρεζα
κυμινο 1 πρεζα
νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ
γιαουρτι 3 κ.σουπας
τυρι κρεμα 200 γρ. με μυρωδικα
μπλε τυρι 100 γρ.
παπρικα καπνιστη
πιπερι φρεσκοτριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βαζουμε ολα τα υλικα για τα μπιφτεκια σε λεκανιτσα
και τα ζυμωνουμε πολυ πολυ καλα ριχνοντας με τα χερια μας και απο λιγο νερακι καθως τα ζυμωνουμε, ετσι ο κιμας μας δεν θα κολλαει και τα μπιφτεκια μας γινονται και πιο αφρατα.
Σκεπαζουμε τον κιμα και τον αφηνουμε στο ψυγειο τουλαχιστον 3 ωρες.
Αναβουμε φωτια στην ψησταρια μας (η'τα ψηνουμε στο γκριλ του φουρνου μας)
Λαδωνουμε καθε φορα τα χερια μας που πλαθουμε μπιφτεκια τα βαζουμε στην σχαρα και τα τοποθετουμε στην φωτια της ψησταριας.
Τα παρακολουθουμε και τα γυρναμε συνεχως
να μην μας αρπαξουν και να ψηθουν καλα εσωτερικα.
Τα συνοδευουμε με πατατες τηγανιτες,σαλατα εποχης και την σως γιαουρτιου και τυριων.
Βαζουμε στο μουλτι ολα τα υλικα για την σως και τα χτυπαμε μεχρι να γινουν μια κρεμα.
Την σερβιρουμε σε μπολ με φρεσκοτριμμενο πιπερι και παπρικα καπνιστη.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ ΚΙΜΑ
ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΤΑΨΙΟΥ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ