ΜΠΟΥΦΕΣΠΙΤΕΣ

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ!!!

svg35
Μερίδες: 10 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • πατατες 3 πατατες(650 γρ.)καθαρισμενες και βρασμενες
    κρεμμυδι 1 μικρο ξερο ψιλοκομμενο
    φετα 1 φλ.τσαγιου τριμμενη
    κεφαλοτυρι 1 φλ.τσαγιου τριμμενο
    πεκορινο 1 φλ.τσαγιου τυρι τριμμενο
    μαιντανο 5-6 κλωνους ψιλοκομμενο
    ανηθο 5-6 κλωνους ψιλοκομμενο
    αλατι
    πιπερι
    παπρικα 1 κ.γλυκου γλυκια
    μοσχοκαρυδο 1 πρεζα
    Ελαιολαδο
    φυλλο κρουστας χωριατικο για πιτες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε σε κατσαρολιτσα νερο και βραζουμε τις πατατες. Σε μια λεκανιτσα βαζουμε ολα τα τυρια,ανηθο,μαιντανο
  2. κοβουμε το κρεμμυδι στο μουλτι και μεσα εκει προσθετουμε τις βρασμενες πατατες ριχνουμε και λιγο νερο απο τις πατατες που βρασαμε και πολτοποιουμε. Τα προσθετουμε στην λεκανιτσα με τα τυρια,και προσθετουμε τα μπαχαρικα μας.
  3. Ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν τα υλικα και την αφηνουμε στην ακρη η'ακομα καλυτερα στο ψυγειο  μεχρι να σφιξει η γεμιση.
  4. Τωρα παιρνουμε 1 φυλλο λαδωνουμε ολη την επιφανεια
  5. βαζουμε κατα μηκος γεμιση με 1 κουταλι
  6. το τυλιγουμε σε ρολο και το στριβουμε σαλιγκαρο. Μπορουμε να κοψουμε λωριδες να φτιαξουμε τριγωνα,φακελους,και φλογερες.
  7. Αλειφουμε μια λαμαρινα τα αραδιαζουμε μεσα τα αλειφουμε με ελαιολαδο και αν επιθυμουμε βαζουμε και σουσαμακι.
  8. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα περιπου μεχρι να ροδισουν πανω κατω και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 4 Νοεμβρίου 2012