Μέθοδος Εκτέλεσης
- Πλενουμε καλα τις μελιτζανες ,τις σκουπιζουμε και τις κοβουμε καθετα.
Με μαχαιρι τις χαραζουμε σταυρωτα,τις αραδιαζουμε σε λαμαρινα το φουρνου μας οπου εχουμε στρωσει λαδοκολλα,
- με πινελο τις αλειφουμε με ελαιολαδο,τις αλατιζουμε και τις ψηνουμε στους 170-180 βαθμους μεχρι να μαλακωσουν.
- Σε κατσαρολα βαζουμε το λαδι να ζεσταθει και σωταρουμε το κρεμμυδι με το σκορδο,
- προσθετουμε τα λαχανικα τα σωταρουμε ολα μαζι,
- και σβηνουμε με το κρασι.
- Κατοπιν προσθετουμε τις ντοματες,το ζεστο νερο αφηνουμε σε μετρια φωτια να σιγοβρασουν μεχρι να σωθουν τα υγρα
- και τελος προσθετουμε αλατι,πιπερι, ριγανη ανακατευουμε και αφαιρουμε απο την φωτια.
- Αφου βγαλουμε τις μελιτζανες απο τον φουρνο με πηρουνι πιεζουμε την μαλακη ψιχα της,ωστε να κανουμε χωρο να βαλουμε την γεμιση.
- Με την βοηθεια ενος κουταλιου γεμιζουμε καλα την καθε μελιτζανα.
- Σε κατσαρολακι βαζουμε τον ζωμο με το βουτυρο το αλευρι ανακατευουμε καλα και περιμενουμε ανακατευοντας σε μετρια θερμοκρασια να πηξει η μπεσαμελ, οχι πολυ σφιχτη.Επειδη υπαρχει περιπτωση να σβολιασει με την ραβδο μπλεντερ η'στο μουλτι την χτυπαμε και γινεται βελουδο.Προσθετουμε αλατι,πιπερι,μοσχοκαρυδο και ανακατευουμε.
- Σκεπαζουμε την καθε μελιτζανα με την μπεσαμελ,και πανω απο καθε μελιτζανα προσθετουμε απο λιγη τριμμενη και αλατισμενη πατατα
- και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για μιση ωρα περιπου μεχρι να κανει κρουστα η μπεσαμελ και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 11 Μαρτίου 2015
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο
ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ