ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΠΙΤΑΚΙΑ ΠΑΣΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ

Πεντανοστιμα,μυρωδατα πιτακια παστου μπακαλιαρου με φανταστικο τραγανο φυλλο!!!

svg120
Μερίδες: 24 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • Μπακαλιαρος παστος ξαλμυρισμενος και μαδημενος σε μικρα κομματια 440 γρ.
    Πρασο μονο το λευκο μερος ψιλοκομμενο 1 τεμ.
    Ξερο κρεμμυδι τριμμενο 1 τεμ.
    Φρεσκα κρεμμυδακια 3 τεμ.
    Πιπερια φλωρινης ψιλοκομμενη σε μικρα καρε 1 τεμ.
    Ανηθο 1/3 απο 1 ματσακι
    Μαιντανο 1/3 απο 1 ματσακι
    Δυοσμο 1/3 απο 1 ματσακι
    Αλατι
    Φρεσκοτριμμενο πιπερι
    Ελαιολαδο 30 ml
    Καλαμποκελαιο για το τηγανι
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
    Αλευρι για ολες τις χρησεις 500 γρ.
    Ουζο 50 ml
    Ελαιολαδο 50 ml
    Αλατι 1 κ.γλυκου
    Νερο χλιαρο τοσο ωστε να εχουμε μια ζυμη μαλακη χωρις να κολλαει στα χερια

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε βαθυ μπολ ριχνουμε το αλευρι,το ουζο,το αλατι και το ελαιολαδο.
  2. Ανακατευουμε πολυ καλα και προσθετουμε λιγο λιγο το χλιαρο νερο ζυμωνοντας.
  3. Μεχρι να εχουμε μια μαλακη ζυμη που δεν κολλαει στα χερια.Την αφηνουμε μιση ωρα να ξεκουραστει.
  4. Μεχρι να γινει η ζυμη μας ετοιμαζουμε την γεμιση.Βαζουμε σε αντικολλητικο τηγανι τα 30 ml ελαιολαδο (ισα να λαδωσει το τηγανι μας) και προσθετουμε το πρασο,κρεμμυδια πιπερια και τα σωταρουμε λιγα λεπτα μεχρι να μαραθουν.
  5. Στην συνεχεια προσθετουμε τον μπακαλιαρο και τα σωταρουμε ολα μαζι μερικα λεπτα
  6. μεχρι να εξατμιστουν τυχον υγρα απο τα υλικα μας.
  7. Αφαιρουμε απο την φωτια το τηγανι και προσθετουμε ολα τα μυρωδικα μας,ανακατευουμε πολυ καλα και αφηνουμε κατα μερος τη γεμιση να κρυωσει.
  8. Παιρνουμε την ζυμη μας την χωριζουμε σε μικρες μπαλιτσες.
  9. Καθε μπαλιτσα την ανοιγουμε στον παγκο μας και προσθετουμε λιγη γεμιση.
  10. Κλεινουμε το πιτακι μας σε μισοφεγγαρο και κοβουμε περιμετρικα την περισσια ζυμη με τη ροδα κοπης ζυμης.(τα περισσια ζυμαρακια τα πλαθουμε παλι και φτιαχνουμε νεα πιτακια)Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας.
  11. Σε βαθυ τηγανι βαζουμε μπολικο καλαμποκελαιο να ζεσταθει και τηγανιζουμε λιγα λιγα πιτακια
  12. μεχρι να τηγανιστουν πολυ καλα απο ολες τις μεριες και παρουν ενα χρυσοκιτρινο χρωμα.
  13. Τα αφαιρουμε με τρυπιτη κουταλα σε πιατελα με απορροφητικο χαρτι,και σερβιρουμε..(δεν τραβουν καθολου λαδι)Τρωγονται ευχαριστα ακομα και κρυα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 23 Μαρτίου 2018