ΖΥΜΕΣΟΡΕΚΤΙΚΑΠΙΤΣΕΣ

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΠΙΤΣΑΚΙΑ!!!

Πεντανοστιμα μικρα ατομικα πιτσακια ιδανικα για μπουφε,παρτυ,ακομα για μεζεδακι μπροστα στο τζακι παρεα με καλο κρασακι και καλη παρεα.. Δοκιμαστε τα θα γινουν τα αγαπημενα σας!!!

svg60
Μερίδες: 15 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • καλαμποκελαιο 1 νεροποτηρο
    γαλα 1 νεροποτηρο εβαπορε(αραιωμενο)
    αυγο 1
    μαγια 1 φακελακι ξερη
    αλατι
    πιπερι
    παπρικα γλυκια 1-2 κ.γλυκου
    ριγανη
    αλευρι για ολες τις χρησεις οσο παρει
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
    μπεικον 10 φετες
    παριζα 10 φετες
    τυρι τοστ 10 φετες
    ντοματες 2 μικρες (χωρις την φλουδα και τα σπορια)
    πιπερια πρασινη 1 μεγαλη η'(οτι υλικα και ποσοτητα θελετε εσεις)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε λεκανη βαζουμε το λαδι,το γαλα, το αυγο,την μαγια,αλατι,πιπερι,παπρικα,ριγανη
  2. ανακατευουμε καλα με το χερι και ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι μεχρι να σχηματιστει ζυμη(οχι ετοιμη για παρασκευη)
  3. Τοτε ριχνουμε ολα τα υλικα αλαντικα,τυρια,ντοματες,πιπερια που τα εχουμε κοψει σε κυβακια,
  4. τα ανακατευουμε,ζυμωνουμε και βλεπουμε πως η ζυμη μας εχει βγαλει υγρα,προσθετουμε παλι αλευρι μεχρι να εχουμε μια ζυμη στα χερια μας που δεν κολλαει και ειναι ευκολοπλαστη.
  5. Παιρνουμε λιγη ζυμη οσο ενα μεγαλο καρυδι την ακουμπαμε στην παλαμη την πιεζουμε λιγο να απλωσει και ακουμπαμε σε λαδωμενη λαμαρινα η'στρωμενη με λαδοκολλα τριβουμε απο πανω λιγο τυρι
  6. και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να παρουν χρωμα(περιπου 35-40 λεπτα αναλογα τον φουρνο μας)
  7. Οταν ειναι ετοιμα τα τοποθετουμε σε πιατελα και σερβιρουμε ζεστα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 11 Νοεμβρίου 2012