ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

Ο Απολυτος πεντανοστιμος μεζες του καλοκαιριου γαριδες σαγανακι με την υπεροχη δεμενη σαλτσα του για να συνοδεψετε το ουζακι σας η'το τσιπουρακι σας.

svg30
Μερίδες: 4
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • Γαριδες μεγαλες 16 τεμ.
    Κρεμμυδι ξερο μετριο ψιλοκομμενο 1 τεμ.
    Σκορδο ψιλοκομμενο 3 σκ.
    Ελαιολαδο 3 κ.σουπας
    Τυρι φετα τριμμενη με τα χερια 150 γρ.
    Ουζο 40 ml
    Τοματοχυμο πομοντορο 100 ml
    Τοματες φρεσκιες ωριμες τριμμενες μεγαλες 650 ml
    Αλατι
    Φρεσκοτριμμενο πιπερι
    Ζαχαρη 2 τσιμπιες
    Μαιντανο ψιλοκομμενο για πασπαλισμα στο τελος του φαγητου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Καθαριζουμε το σωμα απο τις γαριδες κρατωντας τα κεφαλια πανω στο σωμα. Αφαιρουμε το εντερο με μια οδοντογλυφιδα και τις πλενουμε καλα
  2. Σε αντικολλητικο τηγανι βαζουμε το ελαιολαδο να ζεσταθει, ριχνουμε τις γαριδες και τις σωταρουμε να ροδισουν και απο τις 2 πλευρες για 2 λεπτα
  3. Στην συνεχεια ριχνουμε τα κρεμμυδια,το σκορδακι και τα αφηνουμε για 2-3 λεπτα να σωταριστουν ολα μαζι
  4. Στην συνεχεια σβηνουμε με το ουζο και το αφηνουμε να εξατμιστει.
  5. Αφαιρουμε τις γαριδες σε ενα πιατο και προσθετουμε τις τοματες στο τηγανι την ζαχαρη και αφηνουμε να βρασει η σαλτσα για 5-6 λεπτα σε δυνατη φωτια μεχρι να δεσει.
  6. Αφου δεσει η σαλτσα μας προσθετουμε τις γαριδες προσθετουμε αλατι πιπερι και αφηνουμε να βρασουν για 2-3 λεπτα.
  7. Τελος προσθετουμε την τριμμενη φετα ανακατευουμε και σερβιρουμε αμεσως με πασπαλισμενο ψιλοκομμενο μαιντανο
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 4 Ιουλίου 2020