

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
Ο Απολυτος πεντανοστιμος μεζες του καλοκαιριου γαριδες σαγανακι
με την υπεροχη δεμενη σαλτσα του για να συνοδεψετε το ουζακι σας η'το τσιπουρακι σας.
Συστατικά
- Γαριδες μεγαλες - 16 τεμ.
- Κρεμμυδι ξερο μετριο ψιλοκομμενο - 1 τεμ.
- Σκορδο ψιλοκομμενο - 3 σκ.
- Ελαιολαδο - 3 κ.σουπας
- Τυρι φετα τριμμενη με τα χερια - 150 γρ.
- Ουζο - 40 ml
- Τοματοχυμο πομοντορο - 100 ml
- Τοματες φρεσκιες ωριμες τριμμενες μεγαλες - 650 ml
- Αλατι
- Φρεσκοτριμμενο πιπερι
- Ζαχαρη - 2 τσιμπιες
- Μαιντανο ψιλοκομμενο για πασπαλισμα στο τελος του φαγητου
Εκτέλεση
Καθαριζουμε το σωμα απο τις γαριδες
κρατωντας τα κεφαλια πανω στο σωμα.
Αφαιρουμε το εντερο με μια οδοντογλυφιδα και τις πλενουμε καλαΣε αντικολλητικο τηγανι βαζουμε το ελαιολαδο να ζεσταθει, ριχνουμε
τις γαριδες και τις σωταρουμε να ροδισουν και απο τις 2 πλευρες για 2 λεπταΣτην συνεχεια ριχνουμε τα κρεμμυδια,το σκορδακι και τα αφηνουμε για
2-3 λεπτα να σωταριστουν ολα μαζιΣτην συνεχεια σβηνουμε με το ουζο και το αφηνουμε να εξατμιστει.
Αφαιρουμε τις γαριδες σε ενα πιατο και προσθετουμε τις τοματες στο τηγανι
την ζαχαρη και αφηνουμε
να βρασει η σαλτσα για 5-6 λεπτα σε δυνατη φωτια μεχρι να δεσει.Αφου δεσει η σαλτσα μας προσθετουμε τις γαριδες προσθετουμε αλατι πιπερι και αφηνουμε να βρασουν για 2-3 λεπτα.
Τελος προσθετουμε την τριμμενη φετα ανακατευουμε και σερβιρουμε αμεσως με πασπαλισμενο ψιλοκομμενο μαιντανο