Πεντανοστιμη,ευκολη ταρτα σε 40 μολις λεπτα ετοιμη στο τραπεζι σας με καλη παρεα και κρυα μπυριτσα.
Δοκιμαστε την!!!
40
Μερίδες: 6 κομμάτια
Μέτριο
Συστατικά
φυλλο σφολιατας 1
ντοματίνια 240 γρ.
ελιες 120 γρ. σε ροδελες
καπαρη 50 γρ.
φετα 300 γρ.τριμμενη
ρεγκατο 140 γρ. τριμμενο
ριγανη
πιπερι
βουτυρο Λιγο για αλειμμα ταρτιερας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Πλενουμε τα τοματινια τα χαραζουμε λιγο με το μαχαιρι και τα ζουλαμε ελαφρα να βγουν τα σπορια και το ζουμι τους.
Ξεπλενουμε ελιες και καπαρη με νερο να φυγει η εντονη αλμυρα τους και τα στραγγιζουμε απο τα νερα.
Ανακατευουμε τα τυρια σε μπολ μαζι με ελιες και καπαρη.
Βουτυρωνουμε την ταρτιερα μας,στρωνουμε το φυλλο,και οτι εξεχει απο το φυλλο το στριφογυριζουμε ωστε να γινει ενας κοθρος.
Τρυπαμε με ενα πηρουνι την επιφανεια της ταρτας
και ριχνουμε τα τυρια με τις ελιες και την καπαρη,τα στρωνουμε ομοιομορφα
προσθετουμε τα τοματινια,πασπαλιζουμε με πιπερι και ριγανη
και ψηνουμε για μιση ωρα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να παρει χρωμα η σφολιατα μας.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο