Πεντανοστιμη πατατοπιτα με υπεροχο αφρατο μαλακο φυλλο πιτσας με προζυμι.
Απολαυστε την!!!
Μερίδες: 6 κομμάτια
Πολύ εύκολο
Συστατικά
πατατες 500 γρ. βρασμενες (3 πατατες)
γαλα 150 ml
γκουντα 150 γρ.τυρι τριμμενο
βουτυρο 1 κ.σουπας
αλατι
πιπερι μπόλικο φρεσκοτριμμενο
μοσχοκαρυδο 2 πρεζες τριμμενο
φυλλο ζυμης 600 γρ. για πιτσα με προζυμι της Alfa (2 φυλλα)
Μέθοδος Εκτέλεσης
Καθαριζουμε και βραζουμε τις πατατες σε μπολικο νερο.
Τις στραγγιζουμε και με πηρουνι τις λιωνουμε μεσα στο κατσαρολακι που τις βρασαμε οσο ειναι ζεστες.
Προσθετουμε το βουτυρο το γαλα και τα βαζουμε στο κλειστο ματι της κουζινας μας οσο ειναι ζεστο και ανακατευουμε να λιωσει το βουτυρο και να ενωθουν τα υλικα.
Προσθετουμε το τριμμενο τυρι,
αλατι και μυρωδικα ανακατευουμε και το αφηνουμε στην ακρη.
Εχουμε ξεπαγωσει τα φυλλα μας,κοβουμε το καθε φυλλο σε 3 κομματια.
Ανοιγουμε οσο μπορουμε το φυλλο,και προσθετουμε απο μια γερη κουταλια της σουπας γεμιση στην μια πλευρα του καθε φυλλου
και με την αλλη σκεπαζουμε την γεμιση.
Πιεζουμε καλα τις ακρες να κλεισουν με πηρουνι
και μετα διπλωνουμε προς τα μεσα και σχηματιζουμε κοθρο.
Τις τοποθετουμε σε λαμαρινα του φουρνου μας στρωμμενη με λαδοκολλα
και ψηνουμε στον αερα στους 230 βαθμους μεχρι να παρουν χρωμα.
Τρωγονται και ζεστες και κρυες πολυ πολυ ευχαριστα,ακομα και την επομενη ημερα το φυλλο παραμενει θεικο.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια