Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βαζουμε λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει σε βαθυ τηγανι,
- και ριχνουμε τα κρεμμυδια,την πιπερια τα σωταρουμε λιγο, ριχνουμε τα μανιταρια τα σωταρουμε ολα μαζι,
- και κατοπιν ριχνουμε τα κολοκυθακια ανακατευουμε,
- ριχνουμε τον μαιντανο,τον δυοσμο,
- ριχνουμε το πιπερακι με το μοσχοκαρυδο ανακατευουμε και τα αφηνουμε σε χαμηλη φωτια να ψηθουν για 15-20 λεπτα.
- Κατοπιν τα αφαιρουμε απο την φωτια,χτυπαμε σε ενα μπολ το αυγο με την κρεμα γαλακτος
- προσθετουμε τα τυρια ανακατευουμε
- και τα ριχνουμε στα κολοκυθακια μας,ριχνουμε με προσοχη το αναλογο αλατακι,
- ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν ολα τα υλικα,και τα αφηνουμε λιγο να κρυωσουν.
- Αλοιφουμε την ταρτιερα μας με λιγο ελαιολαδο,στρωνουμε το φυλλο σφολιατας να εξεχει ατο φυλλο απο την ταρτιερα,
- ριχνουμε το μειγμα και με ενα κουταλι στρωνουμε να παει παντου. Πιανουμε το φυλλο που εξεχει και το διπλωνουμε προς τα μεσα,
- βαζουμε την ταρτα στον φουρνο μας να ψηθει,αφου τον εχουμε προθερμανει στους 180 βαθμους στον αερα,για 35-40 λεπτα(αναλογα τον φουρνο μας)μεχρι να δουμε οτι το φυλλο μας εχει ψηθει.
Ειναι πεντανοστιμη και μπορει να σταθει σε καθε περισταση.
ΥΓ:Μπορειτε επισης να φτιαξετε ατομικα ταρτακια.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 28 Νοεμβρίου 2011
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΣΟΥΦΛΕ