ΠΙΤΕΣ

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΤΥΡΕΝΙΑ ΤΑΡΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ!!!

Πεντανόστιμη Τάρτα Κολοκυθιού με Τυριά, ευκολή, Γρήγορη και Καλοκαιρινή!!! Πραγματικά δέν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το Υπέροχο δέσιμο των Κολοκυθιών με τα Τυριά και τα Μυρωδικά. Απολαύστε κι εσείς τη Βελούδινη και κρεμώδη γεύση αυτης της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ Τάρτας.

svg45
Μερίδες: 12 κομματια
Μέτριο

Συστατικά

  • φυλλο κουρου 1
    κολοκυθακια 3-4 (μετρια) τριμμενα στον τριφτη και καλα στραγγισμενα
    κρεμμυδια 3 μετρια ξερα κομμενα σε μετριες ροδελες
    πιπερια πρασινη 1 κομμενη σε ροδελες
    μανιταρια 1 συσκευασια (380 γρ.)
    κρεμα γαλακτος 1 (200 γρ)
    φετα τριμμενη 225 γρ.
    γκουντα τριμμενο 150 γρ.
    μαιντανο Λιγο ψιλοκομμενο
    δυοσμο Λιγα φυλλαρακια ψιλοκομμενα
    αβγα 1
    αλατι
    πιπερι
    μοσχοκαρυδο 1 τσιμπια
    ελαιολαδο 100 ml

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει σε βαθυ τηγανι,
  2. και ριχνουμε τα κρεμμυδια,την πιπερια τα σωταρουμε λιγο, ριχνουμε τα μανιταρια τα σωταρουμε ολα μαζι,
  3. και κατοπιν ριχνουμε τα κολοκυθακια ανακατευουμε,
  4. ριχνουμε τον μαιντανο,τον δυοσμο,
  5. ριχνουμε το πιπερακι με το μοσχοκαρυδο ανακατευουμε και τα αφηνουμε σε χαμηλη φωτια να ψηθουν για 15-20 λεπτα.
  6. Κατοπιν τα αφαιρουμε απο την φωτια,χτυπαμε σε ενα μπολ το αυγο με την κρεμα γαλακτος
  7. προσθετουμε τα τυρια ανακατευουμε
  8.  και τα ριχνουμε στα κολοκυθακια μας,ριχνουμε με προσοχη το αναλογο αλατακι,
  9. ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν ολα τα υλικα,και τα αφηνουμε λιγο να κρυωσουν.
  10. Αλοιφουμε την ταρτιερα μας με λιγο ελαιολαδο,στρωνουμε το φυλλο σφολιατας να εξεχει ατο φυλλο απο την ταρτιερα,
  11.  ριχνουμε το μειγμα και με ενα κουταλι στρωνουμε να παει παντου. Πιανουμε το φυλλο που εξεχει και το διπλωνουμε προς τα μεσα,
  12. βαζουμε την ταρτα στον φουρνο μας να ψηθει,αφου τον εχουμε προθερμανει στους 180 βαθμους στον αερα,για 35-40 λεπτα(αναλογα τον φουρνο μας)μεχρι να δουμε οτι το φυλλο μας εχει ψηθει. Ειναι πεντανοστιμη και μπορει να σταθει σε καθε περισταση.
ΥΓ:Μπορειτε επισης να φτιαξετε ατομικα ταρτακια.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 28 Νοεμβρίου 2011