Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε αλατισμενο νερο βαζουμε τις καθαρισμενες πατατες
- να βρασουν.
- Τις σουρωνουμε καλα και με πηρουνι τις λιωνουμε.
- Κοβουμε δυο ισα φυλλα λαδοκολλας ακουμπαμε το ενα στον παγκο εργασιας μας,και με πινελο αλειφουμε καλα αφηνοντας αλαδωτα τα ακριανα μερη του χαρτιου.
- Παιρνουμε με κουταλι ενα μερος απο την πατατα πουρε και την βαζουμε στο κεντρο της λαδοκολλας.
- Σκεπαζουμε με το αλλο φυλλο λαδοκολλας
- και με μικρο πλαστρακι το παταμε να ισιωσει.
- Αφαιρουμε την επανω λαδοκολλα αλειφουμε με ελαιολαδο την επιφανεια της πατατας και συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσει ο πουρες.
Μπορειτε να τα κανετε ατομικα,χοντρα,η'πιο λεπτα σε παχος και μεγεθος.
- Βαζουμε σε ταψι τις βασεις πατατας με τις λαδοκολλες και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180-190 βαθμους μεχρι να δουμε οτι εχουν παρει χρωμα και ειναι τραγανες.
- Σε κατσαρολα βαζουμε ελαχιστο ελαιολαδο και βαζουμε τον κιμα να σωταριστει μεχρι να αλλαξει χρωμα.
- Κατοπιν ριχνουμε κρεμμυδι,σκορδο,πιπερια και τα σωταρουμε ολα μαζι μερικα λεπτα.
- Στην συνεχεια σβηνουμε με το κρασι,
- περιμενουμε να εξατμιστει το αλκοολ και προσθετουμε την κομμενη ντοματα,
- τον χυμο νντοματας,τα μυρωδικα
- και αφηνουμε να βρασει μεχρι να πιει ολα τα υγρα.Τελος αλατιζουμε και προσθετουμε τον ψιλοκομμενο δυοσμο.
- Με σπατουλα πλαστικη εχουμε χωρισει την καθε βαση πατατας απο την λαδοκολλα, τις πασπαλιζουμε με τριμμενο γκουντα,
- προσθετουμε σε ολη την επιφανεια τον αναλογο κιμα,
- πασπαλιζουμε με μπολικο παλι τυρι,
- και τα βαζουμε στον φουρνο ισα να λιωσουν τα τυρια
- και τις σερβιρουμε ζεστες με χωριατικη σαλατα και παγωμενη μπυριτσα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 14 Μαΐου 2015
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ ΚΙΜΑ
ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΤΑΨΙΟΥ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ