ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟΣ ΚΙΜΑΣ ΣΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΒΑΣΗ ΠΑΤΑΤΑΣ!!!

Ενα απιστευτα πεντανοστιμο πιατο που θα σας αφησει τις καλυτερες γευστικες εντυπωσεις!!! Απολαυστε το!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • κιμας χοιρινος 300 γρ.αναμεικτο με προβειο
    πατατες 2 μεγαλες βρασμενες
    κρεμμυδι 1 μεγαλο ξερο τριμμενο
    σκορδο 2 σκ. λιωμενες
    πρασινη πιπερια 1 κομμενη ζουλιεν
    ντοματα 1 μετρια κομμενη σε κυβους
    χυμο ντοματας 1 κρασοποτηρο
    λευκο κρασι 1/2 κρασοποτηρο
    δυοσμο 6-7 φυλλα φρεσκο ψιλοκομμενα
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    μπαχαρι 1-2 πρεζες τριμμενο
    μοσχοκαρυδο 2 πρεζες
    κανελα 2 πρεζες τριμμενη
    παπρικα 1 κ.γλυκου γλυκια
    ζαχαρη 1 πρεζα
    ελαιολαδο
    γκουντα τριμμενο τυρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε αλατισμενο νερο βαζουμε τις καθαρισμενες πατατες
  2.  να βρασουν.
  3. Τις σουρωνουμε καλα και με πηρουνι τις λιωνουμε.
  4. Κοβουμε δυο ισα φυλλα λαδοκολλας ακουμπαμε το ενα στον παγκο εργασιας μας,και με πινελο αλειφουμε καλα αφηνοντας αλαδωτα τα ακριανα μερη του χαρτιου.
  5. Παιρνουμε με κουταλι ενα μερος απο την πατατα πουρε και την βαζουμε στο κεντρο της λαδοκολλας.
  6. Σκεπαζουμε με το αλλο φυλλο λαδοκολλας
  7.  και με μικρο πλαστρακι το παταμε να ισιωσει.
  8. Αφαιρουμε την επανω λαδοκολλα αλειφουμε με ελαιολαδο την επιφανεια της πατατας και συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσει ο πουρες. Μπορειτε να τα κανετε ατομικα,χοντρα,η'πιο λεπτα σε παχος και μεγεθος.
  9. Βαζουμε σε ταψι τις βασεις πατατας με τις λαδοκολλες και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180-190 βαθμους μεχρι να δουμε οτι εχουν παρει χρωμα και ειναι τραγανες.
  10. Σε κατσαρολα βαζουμε ελαχιστο ελαιολαδο και βαζουμε τον κιμα να σωταριστει μεχρι να αλλαξει χρωμα.
  11. Κατοπιν ριχνουμε κρεμμυδι,σκορδο,πιπερια και τα σωταρουμε ολα μαζι μερικα λεπτα.
  12. Στην συνεχεια σβηνουμε με το κρασι,
  13. περιμενουμε να εξατμιστει το αλκοολ και προσθετουμε την κομμενη ντοματα,
  14. τον χυμο νντοματας,τα μυρωδικα
  15.  και αφηνουμε να βρασει μεχρι να πιει ολα τα υγρα.Τελος αλατιζουμε και προσθετουμε τον ψιλοκομμενο δυοσμο.
  16. Με σπατουλα πλαστικη εχουμε χωρισει την καθε βαση πατατας απο την λαδοκολλα, τις πασπαλιζουμε με τριμμενο γκουντα,
  17. προσθετουμε σε ολη την επιφανεια τον αναλογο κιμα,
  18. πασπαλιζουμε με μπολικο παλι τυρι,
  19. και τα βαζουμε στον φουρνο ισα να λιωσουν τα τυρια
  20.  και τις σερβιρουμε ζεστες με χωριατικη σαλατα και παγωμενη μπυριτσα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 14 Μαΐου 2015