

Συνταγής
Εκτύπωση
ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟΣ ΚΙΜΑΣ ΣΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΒΑΣΗ ΠΑΤΑΤΑΣ!!!
Ενα απιστευτα πεντανοστιμο πιατο που θα σας αφησει τις καλυτερες γευστικες εντυπωσεις!!!
Απολαυστε το!!!
Συστατικά
- κιμας χοιρινος - 300 γρ.αναμεικτο με προβειο
- πατατες - 2 μεγαλες βρασμενες
- κρεμμυδι - 1 μεγαλο ξερο τριμμενο
- σκορδο - 2 σκ. λιωμενες
- πρασινη πιπερια - 1 κομμενη ζουλιεν
- ντοματα - 1 μετρια κομμενη σε κυβους
- χυμο ντοματας - 1 κρασοποτηρο
- λευκο κρασι - 1/2 κρασοποτηρο
- δυοσμο - 6-7 φυλλα φρεσκο ψιλοκομμενα
- αλατι
- πιπερι - φρεσκοτριμμένο
- μπαχαρι - 1-2 πρεζες τριμμενο
- μοσχοκαρυδο - 2 πρεζες
- κανελα - 2 πρεζες τριμμενη
- παπρικα - 1 κ.γλυκου γλυκια
- ζαχαρη - 1 πρεζα
- ελαιολαδο
- γκουντα - τριμμενο τυρι
Εκτέλεση
- Σε αλατισμενο νερο βαζουμε τις καθαρισμενες πατατες
- να βρασουν.
- Τις σουρωνουμε καλα και με πηρουνι τις λιωνουμε.
- Κοβουμε δυο ισα φυλλα λαδοκολλας ακουμπαμε το ενα στον παγκο εργασιας μας,και με πινελο αλειφουμε καλα αφηνοντας αλαδωτα τα ακριανα μερη του χαρτιου.
- Παιρνουμε με κουταλι ενα μερος απο την πατατα πουρε και την βαζουμε στο κεντρο της λαδοκολλας.
- Σκεπαζουμε με το αλλο φυλλο λαδοκολλας
- και με μικρο πλαστρακι το παταμε να ισιωσει.
- Αφαιρουμε την επανω λαδοκολλα αλειφουμε με ελαιολαδο την επιφανεια της πατατας και συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσει ο πουρες.
Μπορειτε να τα κανετε ατομικα,χοντρα,η'πιο λεπτα σε παχος και μεγεθος. - Βαζουμε σε ταψι τις βασεις πατατας με τις λαδοκολλες και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180-190 βαθμους μεχρι να δουμε οτι εχουν παρει χρωμα και ειναι τραγανες.
- Σε κατσαρολα βαζουμε ελαχιστο ελαιολαδο και βαζουμε τον κιμα να σωταριστει μεχρι να αλλαξει χρωμα.
- Κατοπιν ριχνουμε κρεμμυδι,σκορδο,πιπερια και τα σωταρουμε ολα μαζι μερικα λεπτα.
- Στην συνεχεια σβηνουμε με το κρασι,
- περιμενουμε να εξατμιστει το αλκοολ και προσθετουμε την κομμενη ντοματα,
- τον χυμο νντοματας,τα μυρωδικα
- και αφηνουμε να βρασει μεχρι να πιει ολα τα υγρα.Τελος αλατιζουμε και προσθετουμε τον ψιλοκομμενο δυοσμο.
- Με σπατουλα πλαστικη εχουμε χωρισει την καθε βαση πατατας απο την λαδοκολλα, τις πασπαλιζουμε με τριμμενο γκουντα,
- προσθετουμε σε ολη την επιφανεια τον αναλογο κιμα,
- πασπαλιζουμε με μπολικο παλι τυρι,
- και τα βαζουμε στον φουρνο ισα να λιωσουν τα τυρια
- και τις σερβιρουμε ζεστες με χωριατικη σαλατα και παγωμενη μπυριτσα.