ΖΥΜΕΣΠΙΤΕΣ

ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ….ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ

Αλμυρή κολοκυθόπιτα για κάθε ώρα με σπιτικό φύλλο.

svg180
Μερίδες: 24 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • κολοκυθια 5 μεγαλα
    κρεμμυδια 2 μεγαλα
    κρεμμυδακια 5 φρεσκα
    ανηθο 1/2 ματσακι
    μαιντανο 1/2 ματσακι
    δυοσμο
    φέτα 1/4 και κάτι τυρί
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο
    ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
    αλευρι 4 φλυτζανια (ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΨΩΜΙ)
    ελαιολαδο 2 κ σουπας
    ξυδι 1κ.σουπας
    ζαχαρη 1κ.σουπας
    αλατι 2κ.γλυκου
    νερο 1 ποτηρι χλυαρο (και αναλογα μπορει να συμπληρωσουμε κι αλλο)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε και τριβουμε τα κολοκυθια στον τριφτη,και τα αφηνουμε με λιγο αλατι
  2. στο σουρωτηρι,να βγαλουν τα υγρα τους.
  3. Στη συνεχεια τα βαζουμε σε μια
  4. μεγαλη λεκανη,με τα υπολοιπα υλικα..κομμενο ανηθο,μαιντανο,δυοσμο,αυγα,
  5. την τριμμενη φετα, τα κρεμμυδακια ξερα και φρεσκα,αλατακι,πιπερακι λιγο λαδι και τα ανακατευουμε καλα.
  6.  
  7. Για την ζυμη τωρα αν θελετε την φτιαχνετε στο μιξερ οπως θα δειτε
  8. στη φωτο.Βαζουμε το αλευρι και τα υπολοιπα υλικα στο μιξερ
  9. και τελος το 
  10. χλυαρο νερο και βαζουμε σε λειτουργια το μιξερ ριχνοντας σιγα σιγα το χλυαρο
  11. νερο μεχρι η ζυμη μας να γινει μαλακη.
  12. Την βγαζουμε την τυλιγουμε σε σελοφαν 
  13. και την αφηνουμε να ξεκουραστει για 1/2 ωρα.
  14. Στην συνεχεια την χωριζουμε σε 6 
  15. μπαλιτσες σκεπασμενες με βρεγμενη πετσετα.
  16. Για να ανοιξουμε τωρα το φυλλο
  17. ριχνουμε αλευρακι στην επιφανεια του τραπεζιου παιρνουμε ενα κομματι ζυμη και αρχιζουμε
  18. να πλαθουμε μεχρι να γινει το φυλλο λεπτο και να εξεχει εξω απο το ταψι.
  19. Αλοιφουμε το ταψι με λαδι στρωνουμε το φυλλο,το λαδωνουμε,και συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια
  20. μεχρι να στρωθουν απο κατω τα 3 πρωτα φυλλα.
  21. Στη συνεχεια ριχνουμε το υλικο μας,
  22. στρωνουμε απο πανω 
  23. τα φυλλα αφου πρωτα τα εχουμε λαδωσει.Ολα τα φυλλα που εξεχουν τα γυριζουμε προς τα μεσα.Τελος την χαραζουμε,
  24. ριχνουμε λαδακι,και την ραντιζουμε με νερακι.
  25. Εχουμε προθερμανει τον φουρνο,και την ψηνουμε στους 200 βαθμους στον αερα
  26. για 1 ωρα περιπου.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 8 Αυγούστου 2010