Μέθοδος Εκτέλεσης
- Πλενουμε και τριβουμε τα κολοκυθια στον τριφτη,και τα αφηνουμε με λιγο αλατι
- στο σουρωτηρι,να βγαλουν τα υγρα τους.
-
- Στη συνεχεια τα βαζουμε σε μια
- μεγαλη λεκανη,με τα υπολοιπα υλικα..κομμενο ανηθο,μαιντανο,δυοσμο,αυγα,
- την τριμμενη φετα, τα κρεμμυδακια ξερα και φρεσκα,αλατακι,πιπερακι λιγο λαδι και τα ανακατευουμε καλα.
-
- Για την ζυμη τωρα αν θελετε την φτιαχνετε στο μιξερ οπως θα δειτε
- στη φωτο.Βαζουμε το αλευρι και τα υπολοιπα υλικα στο μιξερ
- και τελος το
- χλυαρο νερο και βαζουμε σε λειτουργια το μιξερ ριχνοντας σιγα σιγα το χλυαρο
- νερο μεχρι η ζυμη μας να γινει μαλακη.
- Την βγαζουμε την τυλιγουμε σε σελοφαν
- και την αφηνουμε να ξεκουραστει για 1/2 ωρα.
-
- Στην συνεχεια την χωριζουμε σε 6
- μπαλιτσες σκεπασμενες με βρεγμενη πετσετα.
-
- Για να ανοιξουμε τωρα το φυλλο
- ριχνουμε αλευρακι στην επιφανεια του τραπεζιου παιρνουμε ενα κομματι ζυμη και αρχιζουμε
- να πλαθουμε μεχρι να γινει το φυλλο λεπτο και να εξεχει εξω απο το ταψι.
-
- Αλοιφουμε το ταψι με λαδι στρωνουμε το φυλλο,το λαδωνουμε,και συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια
- μεχρι να στρωθουν απο κατω τα 3 πρωτα φυλλα.
-
- Στη συνεχεια ριχνουμε το υλικο μας,
-
- στρωνουμε απο πανω
- τα φυλλα αφου πρωτα τα εχουμε λαδωσει.Ολα τα φυλλα που εξεχουν τα γυριζουμε προς τα μεσα.Τελος την χαραζουμε,
- ριχνουμε λαδακι,και την ραντιζουμε με νερακι.
-
- Εχουμε προθερμανει τον φουρνο,και την ψηνουμε στους 200 βαθμους στον αερα
- για 1 ωρα περιπου.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 8 Αυγούστου 2010
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια