

- 52 κομμάτια Μερίδες
Συνταγής
Εκτύπωση
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΓΕΥΣΗ!!!
Απίθανος συνδυασμός Μεσογειακών υλικών πλασμένα με αγάπη που μας χαρίζουν ένα πολύ γευστικό,πικάντικο όσο και τσαχπίνικο αποτέλεσμα.
Δοκιμάστε τα μεσογειακά μπισκοτάκια και ετοιμαστείτε να δεχτείτε έκρηξη αρωμάτων και γεύσεων στον ουρανίσκο σας!!!
Απολαυστε τα!!!
Συστατικά
- αλευρι - 345 γρ. ολικης αλεσεως κοσκινισμενο
- αλευρι - 150 γρ. για ολες τις χρησεις κοσκινισμενο
- παστα πρασινης ελιας - 100 γρ.
- λιαστες ντοματες - 100 γρ. λαδιου πολτοποιημενες
- πιπεριες - 80 γρ. φλωρινης βαζου καλα ξεπλυμενες και πολτοποιημενες
- ταχινι - 130 γρ.
- ελαιολαδο - 100 ml
- καλαμποκελαιο - 150 ml
- σκορδο - 1 κ.γλυκου σε σκονη
- ριγανη - 1 1/2 κ.γλυκου
- αλατι - 2 κ.γλυκου κοφτα
- πιπερι - φρεσκοτριμμένο
- ζαχαρη - 2 πρεζες
- μπεικιν παουντερ - 2 1/2 κ.γλυκου
- σουσάμι - ή ηλιοσπορο για πασπαλισμα (προαιρετικα)
Εκτέλεση
Σε λεκανη βαζουμε ολα τα υγρα υλικα και μυρωδικα
-
και τα ανακατευουμε πολυ καλα να ομογενοποιηθουν.
Κατοπιν και λιγο λιγο προσθετουμε το αλευρι με το μπεικιν οπου το εχουμε ανακατεψει με το αλευρι
και ζυμωνουμε ελαφρα μεχρι να εχουμε μια ζυμη που δεν κολλαει στα χερια.
Αφηνουμε να ξεκουραστει η ζυμη 3/4 της ωρας.
Στον παγκο της κουζινας μας απλωνουμε την ζυμη και την ανοιγουμε σε παχος 1/2 εκ.και με κουπ πατ κοβουμε μπισκοτα.
Τα τοποθετουμε σε 2 λαμαρινες του φουρνου μας στρωμμενες με λαδοκολλα.
Αν θελουμε τα αλειφουμε με ελαιολαδο και τα πασπαλιζουμε με σουσαμι και ηλιοσπορο.
Τα ψηνουμε σε πολυ καλα προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 18 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας)
- Οταν ψηθουν αφηνουμε να κρυωσουν πολυ καλα και τα διατηρουμε σε αεροστεγες δοχεια.