Φτερουγες κοτοπουλου,με υπεροχη πηχτη πικαντικη σαλτσουλα φανταστικη γευση,ιδανικο για παγωμενο κρασακι και μπυριτσα,θα σας αφησει τις καλυτερες γευστικες εντυπωσεις.
Δοκιμαστε το ετσι οπως σας το δινω και θα με θυμηθειτε!!!
50
Μερίδες: 4 άτομα
Δύσκολο
Συστατικά
κοτοπουλο 1.200 γρ.φτερουγες
κρεμμυδι 2 μετρια ξερα
σκορδο 2 μεγαλες σκ.
πιπεριες 2 φλωρινης ψητες απο βαζο
κετσαπ 3 κ.σουπας πολυ γεματες
μουσταρδα 2 κ.σουπας γεματες πικαντικη
παπρικα καπνιστη οση θελετε εχει απιστευτη γευση και αρωμα
καρυ 1 κ.γλυκου γεματο
τσιλι 1/3 κ.γλυκου (σκονη)
ελαιολαδο 50 ml
χυμό πορτοκάλι 100 ml
νερο 150 ml
αλατι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Πλενουμε καλα τις φτερουγες και τις αφηνουμε σε απορροφητικο χαρτι να στραγγιξουν απο τα νερα.
Βαζουμε ολα τα υπολοιπα υλικα μεσα στο μουλτι η'σε μπλεντερ
και τα χτυπαμε πολυ καλα ωστε να γινουν μια πηχτη σαλτσα.
Τοποθετουμε τις φτερουγες σε ταψι,ριχνουμε απο πανω την σαλτσα
τα ανακατευουμε πολυ καλα και τα αφηνουμε για 1 ωρα το λιγοτερο στο ψυγειο να δεσουν ολα τα υλικα μεταξυ τους.
Στην συνεχεια προσθετουμε το νερο
και τις ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 180 βαθμους στον αερα μεχρι να παρουν χρωμα οι φτερουγες και μεινει με την πηχτη σαλτσουλα του.
Τις συνοδευουμε με τραγανες πατατουλες τηγανιτες και μπολικη σαλτσουλα απο πανω.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοτοπουλο Στη Σουβλα ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ
Εξοχικο Κοτοπουλο στη Λαδοκολλα
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ