ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Μια υπεροχη πικαντικη μαρμελαδα ντοματας για να συνοδευει κρεατα,ψητα,τυρια,πατατες καθως και διαφορα τηγανιτα ορεκτικα.Μια ομορφη πινελια και τσαχπινια στο πιατο σας!!!

svg60
Μερίδες: 1 μεσαιο βαζακι
Εύκολο

Συστατικά

  • Ντοματες ωριμες ψιλοκομμενες 700 γρ.
    Ζαχαρη καστανη 300 γρ.
    Σκορδο αποξηραμενο (σκονη) 1 κ.γλυκου
    Μηλοξυδο 50 ml
    Θυμαρι φρεσκο 3 κλαδακια (τα φυλλα τους)
    Παπρικα καπνιστη 1 κ.γλυκου
    Παπρικα καυτερη 1/2 κ.γλυκου
    Μαυρο πιπερι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε κατσαρολα με χοντρο πατο βαζουμε ολα τα υλικα μας εκτος απο το θυμαρι.
  2. Με ξυλινη κουταλα ανακατευουμε καλα.
  3. Αφηνουμε την μαρμελαδα μας να παρει βραση και χαμηλωνουμε την φωτια σε μετρια θερμοκρασια να βρασει για 45 λεπτα περιπου ανακατευοντας που και που να μην μας κολλησει.
  4. Για να δουμε αν η μαρμελαδα μας ειναι ετοιμη,εχουμε παγωσει ενα πιατακι.Βαζουμε μια κουταλια απο την μαρμελαδα μας,και με το δαχτυλο μας τραβαμε μια γραμμη.Εαν η γραμμη αυτη παραμεινει ανοιχτη και δεν κλεισει τοτε η μαρμελαδα μας ειναι ετοιμη.
  5. Τελος προσθετουμε το θυμαρι ανακατευουμε και αφαιρουμε την μαρμελαδα μας απο την φωτια.Την τοποθετουμε ζεστη σε αποστειρωμενο βαζακι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 22 Μαΐου 2018