ΜΕΖΕΔΕΣΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΕΛΙΕΣ!!!

Ενας πεντανοστιμος και πικαντικος μεζες που θα λατρεψετε. Με καλη παρεα και μπολικο κρασι ο ιδανικος μεζες. Απολαυστε τον!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • κοτοπουλο 500 γρ.φιλετο κομμενο σε μπουκιες
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    mix μπαχαρικων 1 κ.γλυκου για κοτοπουλο
    πιπερι 1/4 κ.γλυκου κοκκινο καυτερο για το κοτοπουλο
    λευκο κρασι 1/2 κρασοποτηρο
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
    κρεμμυδι 1 ξερο τριμμενο
    σκορδο 2 σκ. λιωμενες στην πρεσα
    πρασινη πιπερια 1 κομμενη ζουλιεν
    ντοματακια κονκασε 1 κονσερβα
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    ριγανη 2 πρεζες
    πιπερι 1/4 κ.γλυκου κοκκινο καυτερο
    ελαιολαδο
    κίτρινα τυριά 200 γρ. διαφορα τριμμενα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε λιγο ελαιολαδο σε κατσαρολιτσα να ζεσταθει και προσθετουμε κρεμμυδι,σκορδο,πιπερια,ελιες και τα σωταρουμε.
  2. Προσθετουμε την ντοματα
  3. ολα τα μυρωδικα
  4. και σιγοβραζουμε για 20 λεπτα μεχρι να δεσει η σαλτσα.
  5. Σε αντικολλητικο τηγανι βαζουμε τις πλυμενες μπουκιες κοτοπουλου
  6. και τις γυρναμε απο ολες τις μεριες μεχρι να αλλαξουν χρωμα. (απο κοκκινο σε λευκο).
  7. Τοτε προσθετουμε το λευκο κρασι
  8.  και το αφηνουμε σε σιγανη φωτια να βρασει μεχρι να εξατμιστει το κρασι.
  9. Προσθετουμε ολα τα μυρωδικα και ανακατευουμε καλα.
  10. Παιρνουμε μικρα ατομικα  πηλινα γιουβετσακια και μοιραζουμε το κοτοπουλο,
  11. στρωνουμε απο πανω την σαλτσα
  12.  και καλυπτουμε ολη την επιφανεια με μπολικα κιτρινα τυρια.
  13. Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180-200 βαθμους μεχρι να λιωσουν τα τυρια και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 30 Σεπτεμβρίου 2015