Υπεροχο ορεκτικο-μεζες οι ψητες πιπεριες φλωρινης ειδικα τωρα που καλοκαιριασε
να τις συνοδεψουμε με ουζακι και καλη παρεα.
Αξιζει τον κοπο να τις φτιαξετε για να εχετε ανα πασα ωρα και στιγμη,
ενα πεντανοστιμο μεζε στο ψυγειο σας.!!!
20
Μερίδες: 2 βάζα
Πολύ εύκολο
Συστατικά
πιπεριες 1 1/2 κιλο φλωρινης
ξυδι
αλατι
ελαιολαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Πλενουμε πολυ καλα τις πιπεριες και τις αφηνουμε να στραγγιξουν απο τα νερα η'τις σκουπιζουμε με καθαρη πετσετα.
Κοβουμε τα κοτσανια
μετα τα κοβουμε στη μεση καθετα και αφαιρουμε με μυτερο μαχαιρι τα σπορια .
(Ειναι πολυ πιο ευκολος τροπος να καθαριστουν οι πιπερις τωρα παρα μετα το ψησιμο.)
Απλωνουμε σε λαμαρινες του φουρνου αντικολλητικο χαρτι να ειναι ετοιμο λαδωνουμε με μπολικο λαδι τις πιπεριες,τις αλατιζουμε πολυ καλα,και τις ανακατευουμε να παει παντου το λαδι και το αλατι.
και τις τοποθετουμε στο ταψι ετσι ωστε η εξωτερικη πλευρα της πιπεριας να ειναι ορατη οταν θα ψηνεται.
Τις ψηνουμε στο γκριλ μεχρι να δουμε με την βοηθεια ενος πηρουνιου ο,τι εχουν μαλακωσει.
Αφου ψηθουν τις σκεπαζουμε απο πανω με πετσετα και τις αφηνουμε να ιδρωσουν ωστε να μπορεσουμε πιο ευκολα να τις ξεφλουδισουμε.
Με την βοηθεια ενος πηρουνιου,η'και με το χερι μας ακομα ξεφλουδιζουμε τις πιπεριες προσεχτικα ωστε να μην τραβαμε και την σαρκα,παρα μονο την φλουδα.(Και να μεινει και λιγη φλουδα επανω δεν χαλασε ο κοσμος κοιταμε να βγαλουμε το περισσοτερο μερος της φλουδας)
Εχουμε αποστειρωσει βαζακια (για την αποστειρωση δειτε ΕΔΩ και τοποθετουμε μεσα τις πιπεριες ριχνουμε 3/4 περιπου ξυδι καλης ποιοτητας και το υπολοιπο ελαιολαδο.
Κλεινουμε πολυ καλα τα βαζακια και τα τοποθετουμε στο ψυγειο.Οταν χρειαστουμε μεζεδακι προσθετουμε απο πανω ψιλοκομμενο σκορδο.Διατηρουνται για αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα!!!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Σπετσοφαι Παραδοσιακο Αλλιως
Σαγανακι Κανταιφι Διαφορετικο