ΛΑΧΑΝΙΚΑΜΠΟΥΦΕΣΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΚΟΡΝΕΔΑΚΙΑ !!!

Μια πολυ ωραια εντυπωσιακη και ξεχωριστη εμφανιση που μπορουμε να δωσουμε στις πιπεριες κερατο,να ξεχωρισουμε και να εντυπωσιασουμε στο τραπεζι-μπουφε για τα αγαπημενα μας προσωπα-φιλους μας. Μπορουμε να ετοιμασουμε οποιαδηποτε αλμυρη γεμιση θελουμε. Εγω ετοιμασα μια πολυ απλη γεμιση χωρις ελαιολαδο,μονο με κοτοπουλο,τυρι φετα κρεμμυδακια και λιγο σκορδο..το αποτελεσμα πεντανοστιμο!!! Δικα σας!!!

Μερίδες: 12 κομματια

Συστατικά

  • πιπεριες 12 μεγαλουτσικες κερατο η΄πιπεριες φλωρινης
    κοτοπουλο 450 γρ.στηθος βρασμενο και ψιλοκομμενο
    κρεμμυδια 2 ξερα τριμμενα
    σκορδο 1 σκ. ψιλοκομμενη
    φέτα 200 γρ. τριμμενη
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμενο μπολικο
    σφολιατα 1 1/2 φυλλο της ALFA κομμενο σε λωριδες 1 εκ.περιπου η καθε μια
    νερό λίγο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε στην φωτια αντικολλητικο τηγανι με λιγο νερακι και προσθετουμε κρεμμυδια με σκορδακι.
  2. Τα σωταρουμε μεχρι να μαλακωσουν ελαφρα
  3.  και προσθετουμε στην συνεχεια το κοτοπουλο.
  4. Τα σωταρουμε ολα μαζι για 2-3 λεπτα
  5.  προσθετουμε αλατακι με προσοχη γιατι θα μπει και η φετα μας,μπολικο πιπερακι
  6. την φετα,
  7. ανακατευουμε πολυ καλα και αφαιρουμε απο την φωτια.
  8. Εχουμε καθαρισει τις πιπεριτσες μας απο τα σπορια τις εχουμε πλυνει  πολυ καλα και τις αφηνουμε με αυτο το ελαχιστο νερακι επανω τους για να κολλησει η σφολιατα μας.
  9. Κοβουμε το φυλλο μας σε λωριδες.
  10. Παιρνουμε μια μια πιπερια και με ενα κ.γλυκου τις γεμιζουμε.
  11. Παιρνουμε μια μια λωριδα και αρχιζουμε να ντυνουμε την καθε πιπερια με το φυλλο, ακουμπωντας το καθε γυρισμα του φυλλου λιγο πανω στο αλλο. Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας.
  12. Στρωνουμε λαδοκολλα σε λαμαρινα του φουρνου μας,αραδιαζουμε με λιγη αποσταση μεταξυ τους τα κορνεδακια,και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 1/2 ωριτσα περιπου μεχρι να παρουν ενα χρυσοκιτρινο χρωμα.....
  13. Και απολαμβανουμε!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 1 Σεπτεμβρίου 2016