ΝΗΣΤΙΣΙΜΑΠΙΤΕΣ

ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ!!!

Μια πιτα σκετη γλυκα με το νεο φυλλο της ALFA με βρωμη,κριθαρι και σικαλη. Ενα απο τα 14 προιοντα της που μου εστειλε ως δωρο να τα δοκιμασω. Πραγματικα την νοστιμια του συγκεκριμενου φυλλου δεν την εχω γευτει ποτε ξανα. Δοκιμαστε την και πειτε μας την γνωμη σας!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • χωριατικο φυλλο 750 γρ. Κοζανης κιχι με βρωμη,κριθαρι και σικαλη της ALFA
    πιπεριες 8 χρωματιστες κομμενες σε χοντρες φετες (στα τεσσερα η΄στα εξι)
    πράσα 3 μεγαλα κομμενα σε ροδελες μονο το λευκο μερος
    κρεμμυδι 2 ξερα κομμενα σε χοντρες φετες
    μανιταρια 1 κονσερβα σε φετες (400 γρ.)
    σουσαμι Μια χουφτα για την γεμιση και λιγο επιπλεον για το πασπαλισμα του φυλλου
    αλατι
    mix πιπεριων φρεσκοτριμμένο
    μοσχοκαρυδο 1/2 κ.γλυκου τριμμενο
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε βαθυ αντικολλητικο τηγανι βαζουμε λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει και προσθετουμε πρασα και κρεμμυδια.
  2. Τα σωταρουμε μεχρι να γυαλισουν και προσθετουμε τις πιπεριες.
  3. Ανακατευουμε κατα διαστηματα μεχρι να μαραθουν τα λαχανικα μας.
  4. Τοτε προσθετουμε τα στραγγισμενα μανιταρια απο τα υγρα τους και τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να μαλακωσουν και σωθουν ολα τα υγρα.
  5. Τελος προσθετουμε το σουσαμι,αλατι,πιπερι μοσχοκαρυδο ανακατευουμε και τα αφαιρουμε απο την φωτια.
  6. Αφου εχουμε ξεπαγωσει τα φυλλα βασει των οδηγιων της συσκευασιας,
  7. λαδωνουμε πολυ καλα ταψι 34 επι 26. Στρωνουμε 3 φυλλα κατω (να εξεχουν φυλλα εκτος ταψιου) ραντιζοντας με ελαιολαδο το καθενα ξεχωριστα.
  8. Βαζουμε την γεμιση στρωνοντας την ομοιομορφα σε ολη την επιφανεια του ταψιου.
  9. Γυριζουμε τα φυλλα που εξεχουν προς τα μεσα λαδωνοντας τα.
  10. Σκεπαζουμε την πιτα με τα αλλα 3 φυλλα σουρωτα αυτη την φορα χωρις να εξεχουν απο το ταψι και λαδωνοντας τα ενα ενα ξεχωριστα.
  11. Χαραζουμε σε κομματια με μαχαιρι την πιτα,
  12. την ραντιζουμε με ελαιολαδο και λιγο νερακι πασπαλιζουμε με σουσαμι.
  13. Την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 45-50 λεπτα.
  14. Αφηνουμε να κρυωσει λιγο την κοβουμε σε κομματια σερβιρουμε και απολαμβανουμε την υπεροχη αυτη πιτα με το εξαιρετικα πεντανοστιμο και τραγανο φυλλο της ALFA!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 19 Απριλίου 2016