Ειναι ενας υπεροχος πεντανοστιμος συνδυασμος υλικων με τραγανο σπιτικο φυλλο.
Ειναι μια πιτα σκετο γλυκισμα..που δεν σταματας ποτε στο ενα κομματι.
180
Μερίδες: 15-17
Μέτριο
Συστατικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
αλευρι - για ψωμι και πιτες 600 γρ.
ελαιολαδο - 2 κ.σουπας
ξυδι - 1 κ.σουπας
ζαχαρη - 1 κ.σουπας
αλατι - 2 κ.γλυκου
νερο χλιαρο 350 ml
Νισεστε η'αλευρι για το ανοιγμα των φυλλων
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
Πιπεριες χρωματιστες κομμενες σε μικρα καρε 5 τεμ.
Πρασα ψιλοκομμενα μονο το ασπρο μερος τους 3 τεμ.
Κρεμμυδια ξερα ψιλοκομμενα 2 τεμ.
Μπεικον ψιλοκομμενο 150 γρ.
Μανιταρια φρεσκα η' κονσερβας ψιλοκομμενα σε φετες 400 γρ.
Τυρι φετα χοντροτριμμενη 300 γρ.
Τυρι gouda (γκουντα) τριμμενο 300 γρ.
Μαιντανο ψιλοκομμενο (οσο θελετε)
Αλατι
Πιπερι φρεσκοτριμμενο
Ελαιολαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για πιο ευκολια χρησιμοποιουμε το μιξερ για να ετοιμασουμε το ζυμαρακι μας για το φυλλο.Τοποθετουμε το εξαρτημα γαντζο για ζυμωμα.
Βαζουμε στον καδο ολα τα υλικα
και τελος ριχνουμε σιγα σιγα το χλιαρο νερο.Στην αρχη σε χαμηλη ταχυτητα το μιξερ να ανακατευτουν τα υλικα και κατοπιν δυναμωνουμε την ταχυτητα να ζυμωθει μεχρι να εχουμε μια ομορφη μαλακη ζυμη που δεν κολλαει στα χερια μας.
Οπως ειναι μεσα στον καδο την σκεπαζουμε με σελοφαν και την αφηνουμε τουλαχιστον μιση ωρα με τρια τεταρτα της ωρας να ξεκουραστει.Σε αντικολλητικο τηγανι που εχουμε βαλει να ζεσταθει ριχνουμε το ψιλοκομμενο μπεικον και το σωταρουμε μεχρι να αρχισει να βγαζει το λιπακι του.
Τοτε προσθετουμε ολα τα λαχανικα.
Τα σωταρουμε μεχρι να μαλακωσουν-μαραθουν και εξατμιστουν ολα τα υγρα απο το τηγανι.
Τελος προσθετουμε τον μαιντανο
Τα τυρια
Προσθετουμε αλατι πιπερι και ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν ολα τα υλικα και αφηνουμε την γεμιση κατα μερος να κρυωσει.
Παιρνουμε την ζυμη μας και την χωριζουμε σε επτα μπαλιτσες.Αλευρωνουμε τον παγκο μας η'το τραπεζι μας και με τον πλαστη ανοιγουμε ενα ενα φυλλο.
Ραντιζουμε το φυλλο μας με λαδι και πασπαλιζουμε σε ολη την επιφανεια του με την γεμιση μας.
Κλεινουμε δεξια -αριστερα τα πλαινα φυλλα προς τα μεσα, ρολαρουμε το φυλλο και το κλεινουμε σε σαλιγκαρο.
Εχουμε λαδωσει ενα ταψι Νο38 και τοποθετουμε τον σαλιγκαρο στο κεντρο του ταψιου.
Στη συνεχεια απο κει που αφησαμε τον σαλιγκαρο στο ταψι συνεχιζουμε το υπολοιπο φυλλο καθως και τα επομενα φυλλα που θα ανοιξουμε..εως οτου τελειωσουν τα υλικα και κλεισει ο κυκλος μας στο ταψι.Ραντιζουμε ολη την επιφανεια της πιτας με ελαιολαδο και με λιγο νερακι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 50 λεπτα περιπου (αναλογα το φουρνο μας) μεχρι να ροδοκοκκινισει η πιτα μας πανω κατω.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)