ΖΥΜΕΣΜΠΟΥΦΕΣΟΡΕΚΤΙΚΑ

ΠΙΡΟΣΚΑΚΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!!

Φανταστικη ζυμη για πιροσκακια με οτι γεμιση θελει ο καθενας. Ιδανικα για ολες τις ωρες,μπουφε,παρτυ γενεθλιων και εορτων. Δοκιμαστε τα θα σας ενθουσιασουν. Δικα σας!!!

svg45
Μερίδες: 35 Κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • γάλα εβαπορέ 350 ml αραιωμενο χλιαρο
    μαγιά 1 φακ.ξερη
    ζάχαρη 1 κ.σουπας κοφτη
    αλατι 1 1/2 κ.γλυκου
    ελαιολαδο 100 ml
    αλευρι 480 γρ. (περιπου) για ολες τις χρησεις μεχρι να εχουμε μια μαλακη ζυμη να μην κολλαει στα χερια
    καλαμποκέλαιο και ελαιολαδο μισο μισο για το τηγανι.
    γέμιση οτι θελετε βαζετε απο μαγειρεμενο κιμα μεχρι πατατα βραστη με φρεσκο κρεμμυδακι,ανηθο και φετα τριμμενη παριζακι με τυρι γκουντα…

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε βαθυ μπολ βαζουμε το χλιαρο γαλα μαζι με την ζαχαρη τη μαγια
  2. και 3 κουταλιες της σουπας αλευρι.
  3. Ανακατευουμε καλα σκεπαζουμε με σελοφαν το μπολ και αφηνουμε ενα 20λεπτο να ενεργοποιηθει η μαγια.(να φουσκωσει δηλαδη) Αφου ενεργοποιηθει η μαγια προσθετουμε λιγο αλευρι,
  4. το ελαιολαδο,το αλατι ανακατευουμε
  5. και προσθετουμε λιγο λιγο το αλευρι και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια μαλακη και χωρις να κολλαει στα χερια ζυμη.
  6. Την σκεπαζουμε με σελοφαν και την αφηνουμε μιση ωρα να φουσκωσει σε ζεστο μερος του σπιτιου μας.
  7. Εχουμε ετοιμασει οτι γεμιση θελουμε. Παιρνουμε λιγη ζυμη  σε μεγεθος μικρου μανταρινιου την ανοιγουμε με την παλαμη μας στον παγκο εργασιας μας βαζουμε την γεμιση διπλωνουμε  κλεινουμε την γεμιση, και με ενα ποτηρακι κοβουμε την ζυμη που εξεχει και ετσι σφραγιζεται η γεμιση πιο καλα και δεν μας φευγει στο τηγανισμα.
  8. Επισης αν θελουμε παιρνουμε αρκετη ζυμη την ανοιγουμε σε 2 φυλλα. Βαζουμε περιμετρικα γεμιση αφηνοντας ενα κενο μεταξυ τους και σκεπαζουμε με το δευτερο φυλλο και κοβουμε πιροσκακια στρογγυλα με το ποτηρι σαν ντονατσακια.
  9. Βαζουμε το λαδι να καψει και προσθετουμε λιγα λιγα πιροσκακια να τηγανιστουν απο ολες τις πλευρες
  10. μολις παρουν χρωμα τα αφαιρουμε με τρυπητη κουταλα σε πιατελα με απορροφητικο χαρτι.
  11. Τρωγονται ευχαριστα και ζεστα αλλα και κρυα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 24 Μαρτίου 2017