Μέθοδος Εκτέλεσης
- Πρωτη μας κινηση βαζουμε τις πατατες σε λαμαρινα του φουρνου μας στρωμενη με λαδοκολλα τις αλατισμενες και καλα λαδωμενες πατατες να ψηθουν και να γινουν σαν τηγανιτες.
Σε αντικολλητικο μεγαλο τηγανι βαζουμε την ψιλοκομμενη πανσετα
- και την σωταρουμε μεχρι να δουμε οτι αρχιζει να παιρνει χρωμα σιγα σιγα.
- Τοτε προσθετουμε τα κρεμμυδια
- και τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να μαραθουν τα κρεμμυδια.
- Προσθετουμε αλατι,πιπερι,παπρικα ανακατευουμε καλα,
- αφαιρουμε απο την φωτια προσθετουμε και το τζατζικι,
- ανακατευουμε επισης πολυ καλα και αφηνουμε την γεμιση να κρυωσει.
- Εχουμε ετοιμη την ζυμη για το ανοιγμα των φυλλων οπως εδω
Αλειφουμε το ταψι μας καλα με ελαιολαδο και στρωνουμε 3 φυλλα απο κατω λαδωμενα-ραντισμενα ενα ενα ξεχωριστα,αφηνοντας να εξεχουν εκτος ταψιου τα περισσεια φυλλα.
- Απλωνουμε την γεμιση που εχουμε στο τηγανι μας,
- απο πανω καλυπτουμε με τις ντοματες
- και τελος τις πατατες να καλυψουν την ολη γεμιση.
Πασπαλιζουμε με μπολικη παπρικα και γυρναμε τα φυλλα προς τα μεσα.
- Σκεπαζουμε με τα υπολοιπα 3 φυλλα ραντισμενα ενα ενα με ελαιολαδο,
- χαραζουμε την πιτα σε κομματια,
- την ραντιζουμε με ελαιολαδο,και ελαχιστο νερακι
- και την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 45 λεπτα,και αναλογα το φουρνο μας.
- Αφηνουμε να σταθει η πιτα μας για να μπορεσουμε οταν ψηθει να την κοψουμε.
Τρωγεται ζεστη και κρυα ευχαριστα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 30 Δεκεμβρίου 2015
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο