ΠΙΤΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ (ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ)

Οσοι αγαπατε τον παστουρμα σιγουρα αυτη την πιτα θα την λατρεψετε. Μια πιτα με ελαχιστα υλικα,οπως κασερι πικαντικο,παστουρμα και τοματες. Φυλλο χειροποιητο,φυλλο χωριατικο εμποριου.. η αποφαση δικη σας. Ιδανικη για το Χριστουγεννιατικο και Πρωτοχρονιατικο τραπεζι μας!!! Απολαυστε την !!!

Μερίδες: 20
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ η΄ΕΤΟΙΜΑ ΦΥΛΛΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ
    αλευρι 600 γρ. για ψωμι και πιτες
    ελαιολαδο 2 κ.σουπας
    ξύδι 1 κ.σουπας
    ζαχαρη 1 κ.σουπας
    αλατι 2 κ.γλυκου
    νερό 350 ml χλιαρο
    Νισεστέ η΄αλευρι για το ανοιγμα των φυλλων
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
    κασερι 400 γρ. πικαντικο τριμμενο
    παστουρμα 15 φετες χωρις το τσιμενι περιμετρικα
    ντοματα 2 μεγαλες χωρις τα σπορια κομμενες σε μικρα κομματια
    πιπερι φρεσκοτριμμενο
    ελαιολαδο για το αλειμμα των φυλλων
    Σουσαμι (προαιρετικα)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ετοιμαζουμε το φυλλο ΟΠΩΣ ΕΔΩ      Στην συνεχεια λαδωνουμε πολυ καλα ενα ταψι Νο39 χ 31 στρωνουμε 3 φυλλα κατω ραντισμενα με ελαιολαδο ενα ενα
  2. Κατοπιν στρωνουμε την μιση ποσοτητα κασερι,
  3. απλωνουμε ομοιομορφα τις φετες παστουρμα αφου εχουμε βγαλει το τσιμενι που υπαρχει περιμετρικα απο τον παστουρμα,
  4. στην συνεχεια απλωνουμε τις τοματες, φρεσκοτριμμενο πιπερι
  5. πασπαλιζουμε με το υπολοιπο κασερι
  6. και στρωνουμε αλλα 3 φυλλα ραντισμενα και αυτα ενα ενα.Ραντιζουμε με ελαιολαδο την επιφανεια της πιτας και με ελαχιστο νερακι. Χαραζουμε την πιτα σε κομματια και πασπαλιζουμε με σουσαμακι εαν θελουμε.
  7. Την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 βαθμους και αναλογα το φουρνο μας για 45 λεπτα μεχρι να ροδοκοκκινισει η πιτα μας πανω κατω.
Σερβιρεται ζεστη αλλα και σε θερμοκρασια δωματιου τρωγεται ευχαριστα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 12 Δεκεμβρίου 2016