Μια εξαιρετικη πιτα με λαχανικα και γιατι οχι...(?) με χωριατικο λουκανικο καλης ποιοτητας να κανει την διαφορα.
Απολαυστε την!!!
Πολύ εύκολο
Συστατικά
πρασα 500 γρ. καθαρο βαρος ψιλοκομμενα το τρυφερο μερος τους
σπανακι 250 γρ. ψιλοκομμενο
κρεμμυδι 1 ξερο ψιλοκομμενο
ανηθο 1/2 ματσακι ψιλοκομμενο
λουκανικο 350 γρ. χωριατικο κομμενο σε κυβους
φετα 300 γρ. τριμμενη
αλατι
πιπερι φρεσκοτριμμένο
ελαιολαδο
φυλλα χωριατικα 500 γρ. για πιτες
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε αντικολλητικο τηγανι που εχουμε βαλει στην φωτια ριχνουμε το λουκανικο και το σωταρουμε
μεχρι να παρει ενα ελαφρυ χρωμα.
Κατοπιν ριχνουμε τα πρασα με το ξερο κρεμμυδι και τα σωταρουμε ολα μαζι σε μετρια θερμοκρασια
και κατοπιν προσθετουμε το σπανακι και ανακατευουμε ολα μαζι μεχρι να μαραθουν.
Τελος αφαιρουμε απο την φωτια προσθετουμε ανηθο,φετα αλατι πιπερι
ανακατευουμε καλα και το αφηνουμε στην ακρη να ετοιμασουμε τα φυλλα.
Τα φυλλα που θα χρειαστουμε πρεπει να ειναι εξι,3 κατω και 3 απο πανω.
Λαδωνουμε καλα ταψι Νο34 επι 26 στρωνουμε το πρωτο φυλλο με τα ακριανα φυλλα να εξεχουν απο το ταψι το ραντιζουμε καλα με ελαιολαδο και συνεχιζουμε με τον ιδιο τροπο με τα υπολοιπα δυο.
Στρωνουμε ομοιομορφα την γεμιση στο ταψι
και διπλωνουμε προς τα μεσα τα φυλλα που εξειχαν.
Σκεπαζουμε την γεμιση με τα υπολοιπα φυλλα τα οποια τα στρωνουμε σουρωτα να μην ειναι τεντωμενα,
τα ραντιζουμε ενα ενα με το ελαιολαδο.Χαραζουμε την πιτα σε κομματια,σκορπαμε σε ολη την επιφανεια της πιτας 80 ml ελαιολαδο,ραντιζουμε με ελαχιστο νερακι τα φυλλα
και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 45-50 λεπτα μεχρι να ροδοκοκκινισει το φυλλο και γινει τραγανο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 11 Φεβρουαρίου 2015
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια