Μια ιδιαιτερη,πικαντικη,πεντανοστιμη και μυρωδατη πιτα με σουτζουκι, γραβιερα Ναξου και τραγανη ζυμη κουρου!!!
Για τα οικογενειακα,εορταστικα τραπεζια και τους μπουφεδες σας!!!
150
Μερίδες: 15 κομμάτια
Πολύ εύκολο
Συστατικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ
Βουτυρο soft το Χωριο 250 γρ.
Γιαουρτι πληρες λιπαρα 200 γρ.
Αβγο 1 τεμ.
Φαριν απ αλευρι που φουσκωνει μονο του 550 γρ.
Αλατι 1 1/2 κ.γλυκου
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
Γραβιερα Ναξου τριμμενη 500 γρ.
Σουτζουκι καλης ποιοτητας κομμενο σε λεπτες ροδελες 500 γρ.
Κρεμα γαλακτος 200 ml
Αλατι προαιρετικα
Πιπερι προαιρετικα
Μαυρο σουσαμι για το πασπαλισμα του φυλλου
Ελαιολαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ευρυχωρο μπολ βαζουμε το αλευρι,αλατι και βουτυρο.
Με τα χερια μας αρχιζουμε και ανακατευουμε τα υλικα ωστε να εχουμε μια ψιχουλιαστη ζυμη.
Στην συνεχεια προσθετουμε το γιαουρτι με το αυγο.
Ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια μαλακη ζυμη χωρις να κολλαει στα χερια μας.(εμενα επειδη το αβγο ηταν αρκετα μεγαλο μου πηρε τα 50 γρ.αλευριου παραπανω.)
Σκεπαζουμε την ζυμη μας σε σελοφαν και την βαζουμε για μια ωρα στο ψυγειο.
Κατοπιν την χωριζουμε στα δυο και με ελαχιστο αλευρι
Ανοιγουμε σε δυο φυλλα ΟΧΙ πολυ λεπτα.
Αλειφουμε με ελαιολαδο ενα στρογγυλο ταψακι Νο30 και στρωνουμε το 1 φυλλο εξεχοντας η ζυμη απο το ταψι.
Σε μπολ εχουμε βαλει ολα τα υλικα της γεμισης και τα εχουμε ανακατεψει πολυ καλα.
Αδειαζουμε και στρωνουμε την γεμιση ομοιομορφα επανω στο φυλλο.
Στην συνεχεια σκεπαζουμε με το δευτερο φυλλο και πιανουμε ενωνοντας τις ακρες των δυο φυλλων γυρνωντας τες προς τα μεσα σχηματιζοντας εναν κοθρο.
Ραντιζουμε την επιφανεια του φυλλου με ελαιολαδο και πασπαλιζουμε με το μαυροσουσαμο.
Ψηνουμε την πιτα μας σε προθερμασμενο φουρνο για 1 ωρα περιπου (αναλογα το φουρνο μας) στους 180 βαθμους στον αερα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια