ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 215 ανα μεριδα
ΥΛΙΚΑ:(για 6 μεριδες)
(για τη ζυμη)
300γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
150 γρ χλιαρο νερο
20γρ νωπη μαγια
2 κουταλιες σουπαςς λαδι
1 κουτ. γλυκου αλατι.
(για τη γεμιση):
1 κονσερβα σολωμο η/τονο
1 κονσερβα μυδια ψιχα
20-250 γρ. γαριδες καθαρισμενες
2-3 κουτ. σουπας πελτε τοματας
2 φρeσκες τοματες κομμενες σε λεπτες φετες
200 γρ. τυρι γκουντα τριμμενο
1 σκελιδα σκορδο λυωμενη
αλατι-πιπερι-ριγανη
(για τη ζυμη)
Διαλυουμε τη μαγια στο νερο.κοσκινιζουμε το αλευρι σε σωρο μεσα στη λεκανη και ανοιγουμε μια λακκουβιτσα στο κεντρο.
Ριχνουμε τη μαγια στη λακκουβα και προσθετουμε το λαδι και το αλατι.
Ζυμωνουμε με τα χερια σε 1 μπαλλα.Σκεπαζουμε τη ζυμη με καθαρη πετσετα η σελοφαν και την αφηνουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει για 1/2 ωρα περιπου.
Στραγγιζουμε τον σολομο/τονο απο τα υγρα της κονσερβας και τον κοβουμε σε κομματακια.Ανακατευουμε σε μπολ τον πελτε τοματας,το σκορδο,τα θαλασσινα και το αλατοπιπερο
Στρωνουμε τη ζυμη σε αντικολλητικο ταψι και βαζουμε απο πανω το μιγμα των θαλασσινων.
καλυπτουμε την επιφανεια της πιτσας με λεπτες φετες φρεσκιας τοματας,τριμμενο τυρι και ριγανη
Ψηνουμε την πιτσα σε καλα προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 20-25 λεπτα περιπου μεχρι να ροδισει η ζυμη και να λυωσει το τυρι.
Κοβουμε σε μεριδες και σερβιρουμε οσο ειναι ζεστη.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Οι γαριδες και τα μυδια θα αποκτησουν ακομα πιο ωραια γευση αν τα μαριναρουμε για μιση ωρα σε μπολ με λευκο κρασι και λιγη ριγανη.
Αν βαριεστε να ζυμωνετε,μπορειτε να χρησιμοποιησετε για βαση της πιτσας πιτα για σουβλακι(στρογγυλη η/ τετραγωνη) μοιραζοντας αντιστοιχα τα υλικα!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΥΣ
ΓΡΗΓΟΡΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΣΝΑΚ!!!
ΠΥΡΓΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ!!!