

- 50 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
- 8 κομμάτια Μερίδες
- 2 Βαθμός Δυσκολίας
Συνταγής
Εκτύπωση
ΠΙΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ!!!
Μια πεντανοστιμη συνταγη της Αργυρους
που δεν θα αφησει κανεναν και καμια αδιαφορη,
και ολοι θα θα μπουν στον πειρασμο να την δοκιμασουν
γιατι πολυ απλα ειναι μια πιτσα ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ!!!
Συστατικά
- ζύμη - 1/2 δόση για πίτσα
- πραλινα φουντουκιου - 4 κ.σ.
- ζάχαρη άχνη
- παγωτό - για το σερβίρισμα
- Για 1/2 δόση ζύμης για πίτσα
- αλεύρι - 250 γραμμ. περίπου δυνατό (αλεύρι σταρένιο για ψωμί)
- νερό - 175 ml χλιαρό
- μαγιά - 1/2 φακελάκι (4 γραμμ.) ξηρή
- ζάχαρη - 1 πρέζα
- ελαιόλαδο - 2 κ.σ.
- αλάτι - 1/2 κ.γλ.
Εκτέλεση
- Σε μπολ ανάδευσης βάζουμε το χλιαρό νερό,
- τη μαγιά,
τη ζάχαρη, - το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε 5΄-10΄ να αφρίσει η επιφάνεια, δείγμα ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά.
- Λίγο-λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με κουτάλι.
- Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει με την προσθήκη του αλευριού, τη μαζεύουμε σε μπάλα με το χέρι. Την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια
- και τη ζυμώνουμε για 5΄-10΄ με δυνατές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε για περίπου 30΄ να ξεκουραστεί.
- Την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, είτε με πλάστη αν θέλουμε να γίνει πιο λεπτή και πιο τραγανή, είτε με τα δάχτυλα.
- Πασπαλίζουμε το ταψάκι με λίγο αλεύρι και απλώνουμε μέσα το φύλλο.
- Ψήνουμε για 20΄στους 230οC, να ροδίσει.
- Όπως τη βγάζουμε καυτή από το φούρνο, τη βάζουμε σε ξύλο κοπής. Απλώνουμε την πραλίνα φουντουκιού,
- προσθέτουμε παγωτό της αρεσκείας μας
- και πασπαλίζουμε με άχνη.
- Όπως λιώνει η πραλίνα και τρέχει, κόβουμε την πίτσα σε μερίδες και σερβίρουμε αμέσως!
Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου