Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρολιτσα ζεσταινουμε το βουτυρο,
- ριχνουμε το αλευρι
- ανακατευοντας
συνεχως,
- ριχνουμε τμηματικα το γαλα,
- και οταν αρχισει να βραζει και να πηζει
το κατεβαζουμε απο την φωτια,
- και ριχνουμε το τριμμενο τυρι,το ψιλοκομμενο
ζαμπον,
- τα 2 αυγα χτυπημενα,λιγο αλατι και λιγο πιπερι, ανακατευουμε πολυ καλα,
- σκεπαζουμε και το βαζουμε στο ψυγειο να κρυωσει και να σφιξει.
- Στην συνεχεια σε ενα μπωλ βαζουμε αλευρι,σε αλλο τριμμενη γαλετα,και
τελος σε ενα αλλο μπωλ τα 2 αυγα χτυπημενα με ενα κουταλακι γλυκου
ελαιολαδο.
Πλαθουμε σε σχημα κεφτε,πρωτα την αλευρωνουμε
- μετα απο το αυγο
- και τελος απο την γαλετα,συνεχιζοντας την ιδια διαδικασια μεχρι να
τελειωσει το μειγμα μας,τα αραδιαζουμε σε μια πιατελα και τα
ξαναβαζουμε στο ψυγειο να σφιξουν.
- Στην συνεχεια σε ενα τηγανι βαζουμε λαδι τα τηγανιζουμε μεχρι να ροδισουν
τα τοποθετουμε σε απορροφητικο χαρτι και τις σερβιρουμε ζεστες.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 23 Νοεμβρίου 2010
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπετσοφαι Παραδοσιακο Αλλιως
Σαγανακι Κανταιφι Διαφορετικο
ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΤΡΑΓΑΝΕΣ