ΟΡΕΚΤΙΚΑ

ΠΟΛΠΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΥΡΙ!!!

svg50
Μερίδες: 30 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • βουτυρο 4κ.σουπας κοφτες
    αλευρι 8κ.σουπας κοφτες
    γαλα 1 1/2 φλ.τσαγιου
    κεφαλογραβιερα 2 φλ.τσαγιου τριμμενη
    ζαμπον 2 φετες ψιλοκομμενο
    αβγα 4
    αλευρι
    αλατι
    πιπερι
    γαλετα
    ελαιολαδο για το τηγανισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια κατσαρολιτσα ζεσταινουμε το βουτυρο,
  2. ριχνουμε το αλευρι
  3.  ανακατευοντας συνεχως,
  4. ριχνουμε τμηματικα το γαλα,
  5. και οταν αρχισει να βραζει και να πηζει το κατεβαζουμε απο την φωτια,
  6. και ριχνουμε το τριμμενο τυρι,το ψιλοκομμενο  ζαμπον,
  7. τα 2 αυγα χτυπημενα,λιγο αλατι και λιγο πιπερι, ανακατευουμε πολυ καλα,
  8.  σκεπαζουμε και το βαζουμε στο ψυγειο να κρυωσει και να σφιξει.
  9. Στην συνεχεια σε ενα μπωλ βαζουμε αλευρι,σε αλλο τριμμενη γαλετα,και τελος σε ενα αλλο μπωλ τα 2 αυγα χτυπημενα με ενα κουταλακι γλυκου ελαιολαδο. Πλαθουμε σε σχημα κεφτε,πρωτα την αλευρωνουμε
  10. μετα απο το αυγο
  11. και τελος απο την γαλετα,συνεχιζοντας την ιδια διαδικασια μεχρι να  τελειωσει το μειγμα μας,τα αραδιαζουμε σε μια πιατελα και τα ξαναβαζουμε στο ψυγειο να σφιξουν.
  12. Στην συνεχεια σε ενα τηγανι βαζουμε λαδι τα τηγανιζουμε μεχρι να ροδισουν τα τοποθετουμε σε απορροφητικο χαρτι και τις σερβιρουμε ζεστες.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 23 Νοεμβρίου 2010