ΠΟΥΓΚΑΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ !!!

Υπεροχα πουγκακια σφολιατας με πικαντικες μπουκιτσες μοσχαριου για μπουφε και καθε εκδηλωση που πιστεψτε με θα σας ξετρελανουν με την νοστιμια τους. Δοκιμαστε τα!!!

svg45
Μερίδες: 24 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • φυλλο σφολιατας 1 πακετο (2 φυλλα)
    μοσχαρι 500 γρ. χτενι
    κρεμμυδι 1 μεγαλο ξερο ψιλοκομμενο
    σκορδο 2 σκ.ψιλοκομμενες
    πιπερια 1 φλωρινης κομμενη σε μικρα καρε
    πρασινη πιπερια 1 κομμενη σε μικρα καρε
    καροτο 1 κομμενο σε μικρα καρε
    λαδοτυρι 90 γρ. Μυτιληνης
    μαιντανο Λιγο ψιλοκομμενο
    ντοματες 4 τριμμενες
    δαφνη 1 φυλλο
    μπαχαρι 4 κοκους
    κανελα 1 κ.γλυκου κοφτο τριμμενη
    αλατι
    πιπερι
    κρασι κοκκινο 50 ml
    ελαιολαδο 60 ml
    αβγα 1 για αλλειμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε κατσαρολα βαζουμε το ελαιολαδο να ζεσταθει.Ριχνουμε το κρεμμυδι το σκορδο τις πιπεριες και τα σωταρουμε.
  2. Στην συνεχεια ριχνουμε το μοσχαρι  με το καροτο και τα σωταρουμε πολυ καλα μεχρι να αλλαξει χρωμα.το κρεας.
  3. Σβηνουμε με το κρασι,περιμενουμε λιγο να εξατμιστει το αλκοολ,
  4. και προσθετουμε τις τριμμενες ντοματες.
  5. Ριχνουμε τον μαιντανο,τα μυρωδικα,εκτος απο το αλατι που θα το ριξουμε στο τελος αφου βρασει το κρεας.
  6. Σκεπαζουμε την κατσαρολα,και βραζουμε το κρεας σε χαμηλη θερμοκρασια,για 1 1/2 ωρα περιπου μεχρι να μεινει σχεδον χωρις σαλτσα(ζουμια).
  7. Αφου βρασει και ριξουμε το αλατι αφηνουμε να κρυωσει
  8. και ριχνουμε το λαδοτυρι
  9.  ανακατευουμε.
  10. Στρωνουμε το 1 φυλλο σφολιατας και το χωριζουμε με μαχαιρι σε 12 κομματια.
  11. Παιρνουμε 1 κ.σουπας απο το κρεας και το βαζουμε στο κεντρο καθε κομματιου σφολιατας,
  12. πιανουμε τις ακρες καθε κομματιου του φυλλου τις ενωνουμε καλα και του δινουμε το σχημα πουγκιου.
  13. Αφου τελειωσουμε και με το αλλο φυλλο τα στρωνουμε σε λαμαρινες στρωμενες με λαδοκολλα
  14.  και τα αλλειφουμε με τον κροκο ενος αυγο οπου τον εχουμε αραιωσει με λιγο νερακι.
  15. Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 25 λεπτα περιπου μεχρι να παρουν ενα ωραιο χρωμα πανω κατω, τα βγαζουμε
  16. και σερβιρουμε!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 29 Σεπτεμβρίου 2013