Μια πιτα ολο γλυκα με την υπεροχη γευση του πρασου το υπεροχο αρωμα του ανηθου,
το τραγανο σπιτικο χωριατικο φυλλο ερχονται ολα και δενουν τοσο πολυ μεταξυ τους,και κανουν μια πιτα αλλο πραγμα καλυτερη και απο τις μη νηστισιμες.
Δοκιμαστε την!!!
Πολύ εύκολο
Συστατικά
πρασα 5 μεγαλα ψιλοκομμενα μονο το τρυφερο μερος τους
κρεμμυδια 1 ματσακι φρεσκα ψιλοκομμενα
κρεμμυδι 2 ξερα μεσαιου μεγεθους κομμενα σε καρε
ανηθο 1/2 ματσακι ψιλοκομμενο
αλατι
πιπερι φρεσκοτριμμένο
μοσχοκαρυδο 1 πρεζα
ελαιολαδο
φυλλα χωριατικα 6 εμποριου για πιτες
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ετοιμαζουμε ολα τα υλικα μας σε μια λεκανιτσα εκτος απο τον ανηθο.
Βαζουμε λιγο ελαιολαδο σε αντικολλητικο τηγανι να ζεσταθει και ριχνουμε τα λαχανικα μας.
Τα ανακατευουμε μερικα λεπτα μεχρι να μαραθουν
και εξατμιστουν οτι υγρα υπαρχουν στο τηγανι.
Τελος προσθετουμε τον ανηθο,αλατι,πιπερι μοσχοκαρυδο ανακατευουμε και αφηνουμε στην ακρη εκτος φωτιας.
Παιρνουμε ενα φυλλο μπροστα μας το ραντιζουμε με ελαιολαδο σε ολη την επιφανεια,
σκορπαμε λιγη γεμιση αφηνοντας ομως κενα δεξια και αριστερα.Διπλωνουμε τα δεξια και αριστερα πλαινα προς τα μεσα
και αρχιζουμε να ρολαρουμε το φυλλο οχι σφιχτα αλλα πολυ αερατα και το στριβουμε σε σαλιγκαρο..αλειφουμε με λιγο νερο την ενωση για να μην ανοιξει κατα την ωρα του ψησιματος
Λαδωνουμε ενα μετριο στρογγυλο ταψακι καλα και τοποθετουμε τον σαλιγκαρο στο κεντρο του ταψιου με την ενωση προς τα κατω.
Εν συνεχεια απο κει που αφησαμε τον σαλιγκαρο στο ταψι συνεχιζουμε το υπολοιπο φυλλο σαλιγκαρο
καθως και τα υπολοιπα εως οτου τελειωσουν τα υλικα και κλεισει ο κυκλος μας στο ταψι.
Αλειφουμε με πινελο την πιτα μας με ελαιολαδο προσθετουμε και λιγο ελαιολαδο απο πανω ραντιζουμε με λιγο νερακι την πιτα
και την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 1 ωρα μεχρι να ροδοκοκκινισει καλα η πιτα μας πανω κατω.
Την αφαιρουμε απο τον φουρνο την κοβουμε σε κομματια και σερβιρουμε,ειναι απλα πεντανοστιμη!!!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο