ΛΑΧΑΝΙΚΑΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ!!!

Ευκολο,γρηγορο,υγιεινο και πεντανοστιμο λεμονατο πρασορυζο σκετη γλυκα. Δοκιμαστε το!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • πρασα 6 μεγαλα κομμενα σε ροδελες μονο το τρυφερο μερος
    κρεμμυδι 1 ξερο μεγαλο ψιλοκομμενο
    ρυζι 0.5 κρασοποτηρο σπυρωτο
    Ανηθο 1/2 ματσακι ψιλοκομμενο
    ελαιολαδο 70 ml
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμενο
    λεμονι 1
    Ξυσμα ενος λεμονιου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Καθαριζουμε και πλενουμε καλα τα πρασα,καθως και το ξερο κρεμμυδι.
  2. Ζεσταινουμε ελαφρα το ελαιολαδο σε κατσαρολα και προσθετουμε το ξερο κρεμμυδι.
  3. Το σωταρουμε μεχρι να γυαλισει και κατοπιν προσθετουμε τα πρασα.
  4. Τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να μαραθουν και γυαλισουν τα πρασα.
  5. Προσθετουμε τον ανηθο,φρεσκοτριμμενο πιπερι
  6.  ζεστο νερακι ισα να τα σκεπαζει,κλεινουμε την κατσαρολα και σιγοβραζουμε.
  7. Αφου εχουν βρασει (αν χρειαστει νερακι συμληρωνουμε λιγο) αλατιζουμε προσθετουμε το ρυζι
  8.  και βραζουμε ανακατευοντας σε τακτα διαστηματα μεχρι να βρασει το ρυζι και χυλωσει το φαγητο.
  9. Σερβιρουμε και πασπαλιζουμε με ξυσμα και χυμο λεμονιου το καθε πιατο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 16 Απριλίου 2015