ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ!!!

Ενα απο τα καλυτερα φαγητα ψαρονεφρι χοιρινο λεμονατο,μαγειρεμενο στην κατσαρολα με απλα υλικα που δενουν απολυτα μεταξυ τους,δινοντας πραγματικα τελειο γευστικο αποτελεσμα. Ενα εξαιρετικο φαγητο να σταθει σε ολες τις περιστασεις που εσεις επιθυμειτε,και να σας βγαλει ασπροπροσωπους. Δοκιμαστε το και απολαυστε το!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • ψαρονεφρι 500 γρ. κομμενο σε μεριδες
    κρεμμυδι 1 ψιλοκομμενο
    σκορδο 2 σκ. ψιλοκομμενες
    ροζε κρασί 1/2 κρασοποτηρο η’κοκκινο ξηρο κρασι
    δαφνη 2 φυλλα
    μπαχαρι 5 κοκους
    μουσταρδα 2 κ.σουπας
    χυμό λεμόνι απο 1 λεμονι
    χυμό πορτοκάλι από /2 πορτοκαλι
    κορν φλαουρ 1 κ.γλυκου
    νερο 1 1/2 ποτηρι νερου ζεστο
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο
    ριγανη 2 πρεζες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε κατσαρολα ζεσταινουμε το ελαιολαδο και σωταρουμε το κρεας
  2. μεχρι να ροδισει απο ολες τις μεριες,
  3. κατοπιν ριχνουμε το κρεμμυδι με το σκορδο τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να μαραθουν
  4. και σβηνουμε με το κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ
  5.  προσθετουμε το ζεστο νερο τα μυρωδικα εκτος απο αλατι,σκεπαζουμε το φαγητο και το αφηνουμε σε μετρια θερμοκρασια να σιγοβρασει μεχρι να δουμε με την βοηθεια πηρουνιου οτι ειναι μαλακο.(ισως χρειαστει κατα την διαρκεια μαγειρεματος επιπλεον ζεστο νερακι).
  6. Σε ενα σκευος χτυπαμε τους χυμους λεμονιου,πορτοκαλιου,μουσταρδα, κορν φλαουρ και τα προσθετουμε στο κρεας,
  7. προσθετουμε το αναλογο αλατι αφηνουμε να παρει κανα δυο βρασεις να δουμε την σαλτσουλα να πηζει.
  8. Αφαιρουμε με προσοχη το ζουμακι και το σουρωνουμε σε λεπτο σουρωτηρι και ετσι εχουμε μια πολυ ωραια λεια σαλτσα και την περιχυνουμε επανω  στο κρεας,στο ρυζακι η'στις πατατουλες που θα το συνοδεψουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 15 Οκτωβρίου 2014